Norul de cenusa vulcanica a fost o afacere buna pentru caile ferate

O imagine care prezinta norii grei de deasupra asezarilor de langa vulcanul Eyjafjoell din Islanda, 17 mai, 2010.
O imagine care prezinta norii grei de deasupra asezarilor de langa vulcanul Eyjafjoell din Islanda, 17 mai, 2010. (Heidar Kristjansson / AFP / Getty Images)
June Kellum
23.07.2010

Un nor de cenusa vulcanica, care s-a deplasat de-a lungul Europei la inceputul acestui an, cauzand anularea a mai mult de 100.000 de zboruri ale companiilor aeriene si afectand mai mult de 10 milioane de pasageri, a fost o afacere nemaipomenit de buna pentru serviciile feroviare ale companiei Eurostar.

Trenul de viteza mare dintre Londra si Bruxelles a transportat 100.000 de persoane in plus in timpul crizei aeriene, in urma careia a beneficiat de peste 4,6 milioane de pasageri in prima jumatate a acestui an.

Compania a prezentat si o crestere cu 18 la suta a profitului in prima jumatate a anului, castig care s-a ridicat la 480 de milioane de euro. Conform Eurostar, rezultatul nu este datorat doar norului de cenusa, el a reflectat de asemenea si cresterea pietei de afaceri.

Norul vulcanic a cauzat industriei de transport aerian o pierdere de aproximativ 1,3 miliarde de euro, conform Asociatiei Internationale de Transport Aerian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor