Noii rivali ai vechilor partide: invitaţie să-şi unească forţele pentru parlamentare

Partidul condus de Sebastian Burduja - Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor - a făcut un apel la unitate în contextul viitoarelor alegeri parlamentare către toate politice noi din România.
Sebastian Burduja
Sebastian Burduja (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) face un apel la unitate către toate formaţiunile politice care au drept scop declarat reforma în politica ţării noastre şi a aparatului administrativ din România, în baza unor principii şi valori comun asumate, prin responsabilitate, pe baze egale, se arată într-un comunicat remis de partidul condus de Sebastian Burduja.

"Ne dorim unitatea egală a forţelor politice noi care şi-au spus cuvântul la locale, pentru participarea într-o alianţă transparentă şi echilibrată la alegerile parlamentare. O astfel de unitate se poate asuma doar de pe picior de egalitate, între toţi partenerii", a subliniat PACT.

În acest sens, partidul lui Sebastian Burduja a trimis o scrisoare deschisă către toate forţele politice noi din România, intitulată "O alianţă responsabilă prin egalitate". Vă prezentăm mai jos textul documentului citat:

O alianţă responsabilă prin egalitate

"În contextul ultimilor ani în care civismul a început să se audă din ce în ce mai mult şi mai asumat, mai responsabil. Urmare a alegerilor de la nivel local de anul acesta şi a rezultatelor deloc edificatoare pentru întreaga Românie, în ansamblul său, şi a pericolului repetării acestor rezultate la alegerile parlamentare din toamnă.

Ţinând cont de situaţia gravă cu care se confruntă partidele vechi şi nereformate, decimate de arestări şi puneri sub acuzaţii în justiţie, începând de la conducere, parlamentari, până la aleşii locali şi simpli membri de partid,

Dar, mai important pentru fiecare dintre noi, pentru fiecare cetăţean,

Observând pericolul economic ce pândeşte prin instabilitate şi inconsistenţă ţara noastră, prin neabsorbţie de fonduri europene, printr-un climat politico-economic deloc responsabil şi determinând nesiguranţa investitorilor,

Şi dată fiind lipsa totală de încredere a populaţiei şi a partenerilor internaţionali în actuala clasă politică,

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor face un apel la unitate către toate formaţiunile politice care au drept scop declarat reforma în politica ţării noastre şi a aparatului administrativ din România,

În baza unor principii şi valori comun asumate,

Prin responsabilitate,

Pe baze egale.

Ne dorim unitatea egală a forţelor politice noi care şi-au spus cuvântul la locale, pentru participarea într-o alianţă transparentă şi echilibrată la alegerile parlamentare.

O astfel de unitate se poate asuma doar de pe picior de egalitate, între toţi partenerii.

Am avut şi încă avem numeroasele discuţii pe tema alianţelor între partidele noi de pe scena politică.

Astfel am constatat că principalul obstacol care ar periclita o astfel de alianţă este dorinţa unor formaţiuni de a se poziţiona mai bine decât ceilalţi potenţiali parteneri. Fiecare partid a încercat să se "vândă" mai scump, să reclame întâietate, atitudine care a dus la tergiversarea dialogului, deloc constructiv.

PACT crede cu tărie în puterea pe care o avem împreună.

Credem că doar adunând laolaltă toate forţele noastre, ale celor ce doresc schimbarea din rădăcini a politicii româneşti, avem o şansă reală de a atinge un asemenea scop ambiţios.

Dar, pentru a putea realiza o alianţă naţională în acest sens, este nevoie să pornim cu toţii împreună, ca partide egale.

Toţi partenerii pe care-i vom strânge în jurul acestei idei vor fi egali. Niciunul nu va avea un cuvânt mai greu de spus decât altul, doar pentru că are membri mai mulţi, consilieri mai numeroşi sau sedii mai mari. Fiecare are relevanţa sa, resursele sale, impactul său major: fie că este la nivel local sau naţional, fie că este prin expertiză sau determinare şi pasiune, fie că este prin tineri sau generaţiile părinţilor noştri. Ne dorim un PACT al TUTUROR OAMENILOR LIBERI, PENTRU O ROMÂNIE VERDE, o Românie fără corupţie în toate manifestările sale, o Românie SALVATĂ de starea ei prezentă, O ROMÂNIE MAI DEMNĂ, MAI DEZVOLTATĂ şi MAI DEMOCRATĂ... ROMÂNIA TUTUROR ROMÂNILOR.

Am reuşit să găsim partide care vor un astfel de parteneriat

Şi ne dorim să adunăm laolaltă toate formaţiunile care-şi propun să facă o schimbare reală, de durată în modul în care România este condusă.

Primul pas l-am făcut prin deschiderea listelor de candidaţi, atât la locale cât şi la parlamentare, către candidaţi independenţi (şi competenţi) din ţară – vezi campania www.candidez.eu.

Suntem dispuşi să susţinem orice candidat din exteriorul partidului, ca egal al oricărui membru de partid, atât timp cât îşi dovedeşte competenţa.

Al doilea pas îl facem acum, renunţând la orgolii de orice fel şi la interese partinice

Pentru un bine mai mare

Binele tuturor.

Alianţa celor egali începe de azi! Vă chemăm, ca parteneri egali, cu aceleaşi drepturi şi responsabilităţi

Alături,

Pentru a schimba politica românească!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne