Doctorii lui Oprea vor să renunţe la doctorate

Nouă persoane vizate de acuzaţii de plagiat au cerut să renunţe la titlul de doctori, în ideea că, odată ce se arată dispuşi să renunţe la titlul universitar, analiza acuzaţiilor de plagiat îşi pierde obiectul.
Neculai Onţanu
Neculai Onţanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Mai mulţi doctori celebri ai Academiei Naţionale de Informaţii a SRI au cerut să renunţe la titlurile academice, după ce jurnalista Emilia Şercan i-a acuzat de plagiat pe o parte dintre ei, cu probe, în cadrul unor investigaţii de presă, relatează România Curată.

Cei nouă doctori care au făcut cereri de renunţare la titlul de doctorat sunt: fostul ministru de interne Radu Stroe, fostul ministru al Apărării Mihai Stânişoară, procurorul general adjunct al României, Bogdan Licu, fostul consilier prezidenţial pe probleme de securitate al lui Traian Băsescu, Daniel Moldoveanu, fostul şef al Comisiei parlamentare de control al SIE Romeo Raicu, fostul ministru al Economiei în Guvernul Ponta Mihail Tudose, fostul primar al Sectorului 2 din Bucureşti Neculai Onţanu, fosta secretară a ex-ministrului de interne Gabriel Oprea Adela Loredana Popescu, nepoata lui Gabriel Oprea şi fosta avocată a lui Victor Ponta, Loredana Radu.

Potrivit România Curată, Academia Naţională de Informaţii a SRI a încercat să pună batista pe ţambal spunând că, din moment ce toţi aceşti doctori au făcut cerere de renunţare la titlul universitar, analiza acuzaţiilor de plagiat şi-a pierdut obiectul, nu se mai impune.

Articolul integral poate fi citit aici

Reamintim că potrivit Emiliei Şercan, o treime din totalul de 22 de teze de doctorat coordonate de generalul Gabriel Oprea sunt cu suspiciuni de plagiat.