Noi tendinţe în marketingul de modă, bazate pe strategii digitale


Gucci
Gucci (Captură web)

Industria modei este în continuă evoluţie, este o afacere forţată să se reinventeze. Oamenii folosesc moda pentru a-şi reflecta identitatea şi personalitatea şi această caracteristică socială a marketingului de modăface ca mediul digital să fie spaţiul perfect pentru a împărtăşi gusturile şi interesele din acest sector.

Sectorul modei este cel care se conectează mai mult cu consumatorii, deoarece există o abordare emoţională şi acest lucru le dă valoare.

Din acest motiv, marketingul de modă se concentrează pe generarea de emoţii şi pentru aceasta foloseşte canale sociale care modifică comportamentul utilizatorilor. Trebuie doar să te uiţi la succesul numărului de utilizatori şi la activitatea pe care o au platformele precum Instagram sau Pinterest.

De câţiva ani, consumatorii, designerii, mărcile şi directorii au fost martorii evoluţiei unui proces mai rapid începând de la prezentare până la achiziţionare vestimentaţiei. Este o nouă abordare a marketingului de modă care a forţat branduri importante, cum ar fi Gucci, să ţină pasul cu tendinţele.

În lansările colecţiilor de modă, nu mai trebuie să fii o celebritate care să fie prezentă în primul rând. Pur şi simplu descărcaţi o aplicaţie şi urmaţi cele mai importante conturi de modă.

Brandul britanic Burberry a devenit primul care a fotografiat şi a publicat direct campania publicitară prin Snapchat.

Într-un timp scurt, branduri şi designeri cum ar fi Michael Kors sau Calvin Klein au urmat acest model de marketing şi au început să utilizeze reţelele sociale pentru a prezenta o parte din colecţiile lor live şi, astfel au reuşit să atragă un număr mare de consumatori loiali.

Acum, paradele pot fi urmărite live, pe paginile sau pe site-ul caselor de modă, unde clienţii pot cumpăra articolele de îmbrăcăminte, dar în acelaşi timp sunt afişate exclusiv pe podium.

Este adevărat, în România, acest tip de strategie nu a fost încă realizat în mod direct,însă persoanele interesate şi implicate în modă folosesc „bloggeri de modă” pentru a ajunge la mai multe prezentări prin emisiunile lor şi pentru a afla mai multe despre industria modei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură