Noi solicitari de demisie pentru Donald Rumsfeld

Arlington, VIRGINIA – 11 aprilie 2006: Secretarul american al apararii Donald Rumsfeld vorbind in timpul unui buletin de stiri la Pentagon. Rumsfeld a refuzat sa faca speculatii asupra unui posibil atac militar in Iran. (FOTO - Alex Wong / Getty Images)
Epoch Times România
17.04.2006

Unul din fostii comandanti NATO, Wesley Clarke, s-a alaturat altor sase generali americani in retragere, solicitand demisia secretarului american al apararii, Donald Rumsfeld.

Gen. Clarke a declarat ca dl Rumsfeld a pierdut increderea unor ofiteri activi din cauza modului in care a abordat si gestionat razboiul din Irak si deoarece nu a ascultat sfatul lor.

Totusi, gen. Richard Myers a aratat ca, pe parcursul celor patru ani cat a indeplinit functia de sef al Statului Major Interarme, el nu a fost la curent cu nici un fel de astfel de plangeri legate de prestatia dlui Rumsfeld.

Donald Rumsfeld insa nu intentioneaza sa demisioneze

Secretarul american al apararii, Donald Rumsfeld, a respins cererile formulate de fosti ofiteri de rang inalt de a-si prezenta demisia din cauza modului in care s-a ocupat de razboiul in Irak.

Dl Rumsfeld a declarat postului de televiziune al-Arabiya ca sunt asteptate divergente de opinie, insa a precizat ca nu are nici o intentie de a-si parasi postul.

Anterior, exprimandu-si sprijinul pentru secretarul apararii, presedintele George W. Bush a declarat: "Conducerea ferma si energica a secretarului Rumsfeld este exact ce este necesar intr-o perioada critica".

Presiunea pare sa se intensifice asupra lui Donald Rumsfeld si, probabil mult mai important, asupra Casei Albe pentru modul in care a abordat razboiul in Irak.

Presedintele american, George W. Bush, si-a exprimat sprijinul puternic pentru secretarul apararii, Donald Rumsfeld

Presedintele american, George W. Bush, si-a exprimat sprijinul puternic pentru secretarul apararii, Donald Rumsfeld, in pofida cererilor continue ale unor fosti ofiteri superiori ca acesta sa-si prezinte demisia.

Intr-o declaratie semnata personal, presedintele Bush a declarat ca modul energic si ferm de conducere al lui Rumsfled este exact ceea ce este necesar intr-o perioada critica.

Este un lucru extrem de neobisnuit pentru presedintele american sa emita o declaratie de la Camp David atunci cand este in vacanta, insa si presiunile asupra lui Donald Rumsfeld, si prin extensie, asupra Administratiei sunt extrem de mari.

Seful de la Casa Alba l-a laudat pe secretarul apararii si a adaugat ca el insusi a vazut cum acesta se bazeaza pe comandantii militari pentru a lua decizii.

Afirmatiile presedintelui american au fost o riposta directa la acuzatiile facute de sase generali in retragere care au afirmat ca Rumsfled este arogant, incompetent si ignora sfaturile militarilor.

Joi - 13 aprilie - Donald Rumsfeld a anuntat ca va continua sa-l slujeasca pe presedinte cat timp vrea acesta.

(Bazat pe stiri furnizate de RADOR)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor