Noi informaţii despre românul infectat cu coronavirus. Cum a ajuns pe vasul de croazieră

Nava de croaziera Diamond Princess
Nava de croaziera Diamond Princess (Screenshot)

Unul dintre cei 17 români aflaţi la bordul navei de croazieră Diamond Princess, pusă în carantină încă din 4 februarie într-un port din Japonia, a fost diagnosticat cu virusul Wuhan. Este vorba despre un angajat care lucrează în bucătărie, şi munceşte de 10 ani pe Diamond Princess, soţia sa făcând şi ea parte din personalul navei, anunţă Digi24.

Potrivit sursei citate, românul infectat cu coronavirus a fost debarcat şi transportat pentru a fi tratat la un spital din Japonia, dar nu este vorba despre un caz sever. Peste 200 de cazuri de pneumonie virală s-au înregistrat până acum pe nava pe care se aflau iniţial 3.700 de persoane, iar experţii afirmă că angajaţii navei sunt cei mai expuşi la infectare.

„Toţi scoatem măştile şi mănuşile când mâncăm. Şi toţi suntem într-o singură încăpere şi în timp ce manipulăm mâncarea, infecţia se poate răspândi”, a declarat pentru CNN Sonali Thakkar, un angajat de la bordul Diamond Princess.

În tot acest timp, pasagerii de pe Diamond Princess se plâng că, din cauza carantinei impuse de autorităţile japoneze, trăiesc un coşmar în locul croazierei mult dorite.

Un alt pachebot, la bordul căruia sunt alţi 17 români, a acostat în Cambodgia după ce a fost refuzat de cinci state. Oamenii ar urma să plece vineri către case cu cinci avioane puse special la dispoziţia lor, mai anunţă sursa citată.