Nigeria: 18 oameni ucişi de o boală misterioasă care acţionează în 24 de ore

Un  oficial nigerian al sănătăţii poartă o mască de protecţie în timp ce  verifică pasagerii în Aeroportul Internaţional Murtala Muhammed din  Lagos, Nigeria, 4 august 2014.
Un oficial nigerian al sănătăţii poartă o mască de protecţie în timp ce verifică pasagerii în Aeroportul Internaţional Murtala Muhammed din Lagos, Nigeria, 4 august 2014. (Captură Foto)

Cel puţin 18 persoane au murit într-un oraş din sud-estul Nigeriei datorită unei boli misterioase care ucide în mai puţin de 24 de ore, susţine guvernul nigerian.

“23 de persoane au fost afectate şi 18 au murit”, a declarat sâmbătă pentru AFP comisarul pentru sănătate din statul Ondo, Dayo Adeyanju.

Un purtător de cuvânt al guvernului nigerian, Kayode Akinmade, a declarat că boala misterioasă a izbucnit la începutul săptămânii trecute în oraşul Ode-Irele.

Akinmade a adăugat că toate victimele au pierit în decurs de o zi după ce s-au îmbolnăvit şi că testele de laborator au exclus în prezent Ebola sau orice alt virus cunoscut ca fiind o posibilă cauză.

Pe lângă experţii guvernului şi oficialii sănătăţii, epidemiologii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au sosit de asemenea în oraş pentru investigaţii suplimentare, a declarat Akinmade.

OMS a confirmat că deţine informaţii privind 14 cazuri şi 12 decese.

“Simptomele comune au vederea brusc înceţoşată, dureri de cap, pierderea cunştinţei şi apoi moartea, într-un interval de 24 de ore”, a declarat Tarik Jasarevic, purtător de cuvânt al OMS.

Mostre de urină, sânge şi fluid cerebrospinal au fost prelevate de la victime, a adăugat el. “Toate mostrele au fost trimise în această dimineaţă la Lagos University Teaching Hospital şi acum se aşteaptă rezultatele. În acelaşi timp, continuă şi investigaţiile.”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe