Nicuşor Dan depune plângere penală contra lui Şerban Nicolae şi a celorlalţi PSD-işti care l-au denunţat la DNA

Nicuşor Dan în timpul unei conferinţe de presă susţinută în Bucureşti, 16 septembrie 2020
Nicuşor Dan în timpul unei conferinţe de presă susţinută în Bucureşti, 16 septembrie 2020 (Screenshot)

Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei, a anunţat, miercuri, în timpul unei conferinţe de presă, că va sesiza la rândul său procurorii, pentru denunţ calomnios, după ce nouă parlamentari PSD i-au făcut plângere la DNA pentru şantaj, luare de mită, şi spălare de bani.

“Mi se pare culmea tupeului ca PSD să îmi dea mie lecţii despre corupţie. Partidul care a pus pe liste pe Petre Roman, inculpat în Dosarul Mineriadei pentru crime împotriva umanităţii. […] Partidul care a vrut să îl scoată din închisoare pe liderul lor, Liviu Dragnea. Acest partid îndrăzneşte azi să vorbească de corupţie? Adică, chiar nu mai e o minimă ruşine, o minimă decenţă în ţara asta?

Înţeleg că nişte parlamentari PSD au făcut o plângere penală împotriva mea la DNA. Pentru aceşti parlamentari, anunţ public, o să fac eu plângere penală pentru denunţ calomnios. Pentru că în ţara asta, cine face plângere penală, ştiind că minte, este un infractor şi o să le fac plângere penală pe acest subiect”, a afirmat Nicuşor Dan.

Parlamentarii PSD din spatele denunţului sunt următorii: Robert Cazanciuc, Daniel Zamfir, Şerban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Carmen Mihălcescu, Oana Florea, Beatrice Tudor, Aida Caruceriu şi Florin Manole. Pesediştii îl acuză pe Nicuşor Dan de şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani, folosindu-se şi de înregistrarea audio publicată de Dana Budeanu. Parlamentarii PSD mai acuză că, prin Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan îi şantajează pe investitorii imobiliari.

Reamintim că Nicuşor Dan a susţinut, marţi, într-o conferinţă de presă, că o va da în judecată pe Gabriela Firea pentru calomnie, după ce aceasta l-a acuzat că ar fi primit “donaţii” pentru a ajuta oameni de afaceri. În plus, Dan a precizat că este ridicol să fie acuzat de corupţie atât de un partid care “a scos din puşcărie violatori şi tâlhari”, cât şi de “această Dragnea a Bucureştiului”, făcând referire la Gabriela Firea.

Acel demers iniţiat de Nicuşor Dan vine în contextul în care Dana Budeanu, prietenă a Gabrielei Firea şi naşa de botez a fiicei Elenei Udrea, a făcut publică o înregistrare audio cu scopul compromiterii candidatului Nicuşor Dan. Mai exact, Budeanu a încercat să acrediteze ideea că înregistrarea respectivă – o convorbire între Dan şi fostul ziarist Cristian Zărescu, în prezent consilier al primarului PSD al Sectorului 4, pe tema acţiunii de demolare a unei construcţii deţinute de un om de afaceri în Sectorul respectiv – este dovada că Nicuşor Dan intervine în favoarea unui interlop din Sectorul 4.