Nicuşor Constantinescu, la DNA: Sunt şantajat să fac denunţ contra lui Dragnea / Baronul s-a ales cu un nou dosar

Nicuşor Constantinescu
Nicuşor Constantinescu (sursa imagine: Facebook)

Adus cu duba din penitenciar, unde execută o pedeapsă definitivă, la sediul DNA Constanţa, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu s-a plâns, luni, că este şantajat de procurori să facă un denunţ împotriva liderului PSD Liviu Dragnea.

„Este şantaj pentru a face denunţ împotriva domnului Dragnea. În loc să fie cercetat domnul Bodean Andrei (procurorul DNA care i-a instrumentat cele mai multe dintre dosare – n.r.) pentru represiune nedreaptă şi tortură, tot ce mi-a făcut mie în dosarele, zeci, pe care le-a instrumentat, sunt cercetat eu. Pentru că a aflat că este cercetat, alături de doamna Kovesi, la plângerile mele la Secţia pentru Investigarea Magistraţilor. Nu vedeţi că nu mă lasă ăştia să vorbesc?”, a declarat Nicuşor Constantinescu, la intrarea în DNA, citat de HotNews.

Ulterior, la ieşirea din sediul instituţiei, fostul baron PSD a declarat că ar fi vorba despre dosarul „Tel Drum” şi a reiterat că ar fi fost „şantajat să facă un denunţ împotriva lui Liviu Dragnea”.

Procurorii DNA au anunţat, în cadrul unui comunicat de presă, că s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Nicuşor Constantinescu, la data presupuselor fapte preşedinte al unei autorităţi din administraţia publică locală, pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

DNA îşi prezintă acuzaţiile

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În calitatea menţionată, suspectul şi-a îndeplinit, cu încălcarea legii, atribuţiile de serviciu privind gestionarea bugetului şi exercitarea funcţiei de ordonator principal de credite, respectiv a dispus, cu încălcarea normelor în materia finanţelor publice, efectuarea, de către Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, a unor lucrări asupra unor obiective care nu erau administrate de către instituţia pe care o conducea, unul dintre aceste obiective aparţinând unei persoane juridice de interes privat, iar altul aparţinând unei regii autonome de stat (Romsilva).

Ca urmare a acestor demersuri s-au achitat, în mod nelegal, cu bani din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa, lucrări în valoare de 1.792.370,19 lei la un obiectiv privat, respectiv de 3.778.451,09 lei la un obiectiv aparţinând unei regii autonome.