Nicolae Timofti a vizitat standul producătorilor de vin moldoveni participanţi la Expoziţia internaţională "Wine & Delicacies"

.
. (JOSEP LAGO / AFP / Getty Images)

În contextul participării la Summit-ul aniversar al Parteneriatului Estic, desfăşurat la Praga, Cehia, Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a vizitat joi, standul colectiv al producătorilor din Republica Moldova, inclusiv din regiunea stângă a Nistrului, care şi-au expus vinurile şi băuturile alcoolice tari la Expoziţia internaţională specializată "Wine & Delicacies", informează Moldpres.

Potrivit Serviciului de presă al Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei, Preşedintele a discutat cu fiecare din cei 15 întreprinzători şi a apreciat pozitiv prestaţia vinificatorilor autohtoni la acest eveniment. Nicolae Timofti s-a arătat interesat de sortimentul de produse moldoveneşti prezentate, exprimându-şi încrederea că agenţii economici din Moldova îşi vor găsi parteneri de afaceri pe piaţa Uniunii Europene.

Participarea cu un stand colectiv, în perioada 23 - 25 aprilie curent, la Expoziţia internaţională "Wine & Delicacies" a producătorilor de pe ambele maluri ale Nistrului este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie cu asistenţa financiară a Programului UE-PNUD "Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii" şi cu suportul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Cehă.

La standul colectiv sunt expuse vinuri seci din struguri, băuturi alcoolice tari, lichioruri, divinuri şi vinuri spumante fabricate de companii de pe ambele maluri ale Nistrului, printre care se numără: SA "Cimişlia", SA "Barza Albă", SRL "Chateau Vartely", SRL "Renaissance Perfect", Combinatul de vinuri şi divinuri "Kvint", SA "Buket Moldavii", precum şi IMM-uri membre ale Asociaţiei Micilor Producători de Vin din Moldova.

În a doua jumătate a zilei de astăzi, la Camera Economică a Cehiei, întreprinzătorii din Moldova au participat la Bursa de contacte de afaceri.

Programul „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii" este implementat de PNUD Moldova, în perioada anilor 2012-2015, cu un buget total de 10,6 mln de euro, acordate de Uniunea Europeană (9,5 mln euro) şi PNUD (1,1 mln euro). Programul contribuie la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin implicarea autorităţilor locale, societăţii civile, comunităţii de afaceri şi altor părţi interesate în activităţile de dezvoltare economică şi socială a comunităţilor locale, notează sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe