Newsweek: Netejoru, pus de Dragnea şi Toader să o hăituiască pe Kovesi, salariu şi sporuri uriaşe în pandemie

Lucian Netejoru
Lucian Netejoru (Info Iasi)

Inspectorul Şef al Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru, încasează sporuri de extenuare şi de confidenţialitate la nivelul a trei salarii medii pe economie. Inspecţia Judiciară a fost populată de PSD în guvernarea controlată de Liviu Dragnea de tot soiul de loiali de partid experţi în hărţuire, relatează Newsweek România.

Netejoru încasează un salariu de 28.108 lei. La acesta se adaugă un spor de suprasolicitare neuropsihică de 6.208 lei (echivalentul a 22% din salariu) şi un spor de confidenţialitate de 1.408 lei (5%).

Netejoru încasează pentru surmenaj şi ca să îşi ţină gura suma de 7.616 de lei pe lună.

"Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de la curţile de apel, tribunale, tribunalele specializate şi judecătorii, procurorii de la parchetele de pe lângă aceste instanţe, membrii Consiliului Superior al Magistraturii, personal de specialitate juridică asimilat magistraţilor, magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie… beneficiază şi de un spor pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de până la 25%, respectiv de un spor pentru păstrarea confidenţialităţii de până la 5%, aplicate la salariul de bază lunar, respectiv la indemnizaţia lunară de încadrare."

Mai multe detalii aici.