Newsweek: DSP se face că nu vede focarul de COVID de la Antena 1, ancheta epidemiologică e la secret

Antenele nu respectă regulile oficiale de prevenire a infectării cu COVID-19. Şi DSP se uită în altă parte.
foto
foto (Newsweek România)

Antena Grup nu a respectat regulile în domeniul producţiei de film şi audiovizual, stipulate prin ordin de ministru, atunci când a organizat filmările la emisiunea "Te cunosc de undeva". Autorităţile refuză să prezinte rezultatele anchetei epidemiologice, scriu jurnaliştii de la Newsweek România.

Mai multe vedete ale postului de televiziune Antena 1 au fost depistate cu coronavirus, printre acestea aflându-se Marcel Pavel (caz anunţat pe 18 iunie), Ozana Barabancea, Andrei Ştefănescu, Adriana Trandafir şi Alina Puşcaş (despre care s-a aflat trei zile mau târziu).

Antena Grup s-a limitat la un comunicat foarte lapidar publicat pe data de 18 iunie şi în care spune:

"Filmările pentru emisiunea 'Te cunosc de undeva!' sunt suspendate pentru moment. Antena 1 a luat toate măsurile impuse de lege pentru stoparea răspândirii virusului SARS-CoV2 şi siguranţa angajaţilor şi a colaboratorilor. A fost realizată o anchetă epidemiologică, au fost testate şi trimise în izolare persoanele care au avut un contact direct. Filmările pentru 'Te cunosc de undeva!' urmează a fi realuate după perioada de carantinare".

Newsweek România a contactat-o pe Liana Sanda PR Manager Antena 1 în urmă cu o săptămână. A fost întrebată, telefonic, dacă s-a desfăşurat o anchetă epidemiologică, la ce concluzie s-a ajuns.

Liana Sanda a precizat că "detalii despre ancheta epidemiologică doar Direcţia de Sănătate Publică vă poate comunica. Ancheta epidemiologică s-a făcut pentru fiecare persoană infectată pentru a se găsi contacţii lui".

"Noi am trimis un comunicat (cel de mai sus n.red.). Noi, la filmări, am respectat normele impuse de autorităţi, dar, în momentul de faţă, aţi văzut cum sunt studiile legate de virus. Eu chiar nu ştiu să vă spun mai mult. Nu ştiu să vă spun cum s-a ajuns la explozia aceasta de infectări", a adăugat reprezentanta Antenei 1.

Publicaţia citată i-a cerut Lianei Sanda să comunice numărul de persoane depistate cu COVID, al celor care au participat la filmări, câte se află în izolare. Nu a primit niciun răspuns deşi a trecut o săptămână.

Deşi au trecut 11 zile de la prima persoană infectată (Marcel Pavel), nu se cunoaşte rezultatul anchetei epidemiologice, dacă Antena Grup a fosta amendată şi ce alte măsuri au fost dispuse.

Newsweek România a cerut informaţii şi de la Grupul pentru Comunicare Strategică şi de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

Întrebările Newsweek pentru Antena Grup, Grupul de Comunicare Strategică şi DSP Bucureşti au rămas fără răspuns.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne