Nereguli grave la vot pe fieful lui Bădălău. Oamenii intră însoţiţi în cabina de vot: "Le tremură mâna"

Vot la Singureni
Vot la Singureni (USR-PLUS)

Alianţa USR-PLUS acuză vicierea procesului de votare în comuna Singureni, din judeţul Giurgiu, unde cetăţenii intră însoţiţi în cabina de vot.

"Oamenii sunt însoţiţi în cabina de vot. De exemplu, au invocat motivul că le tremură mâna", transmit reprezentanţii alianţei, sprijinindu-şi afirmaţiile cu fotografii.

USR-PLUS a făcut contestaţie la preşedintele secţiei după contestarea neregulilor şi, de asemenea, a anuţat şi Biroul Electoral Judeţean. Poliţia a fost de asemenea sesizată şi a ajuns la faţa locului.

contestatie
contestatie (USR-PLUS)

Reprezentanţii USR-PLUS reamintesc faptul că în comuna respectivă au fost probleme şi la alegerile europarlamentare, respectiv primarul stătea la secţia de votare şi le spunea oamenilor pe cine să pună ştampila. Acum, oamenii ar fi însoţiţi în cabinele de votare de oamenii primarului PSD, Pătuleanu Marian.

De altfel, după europarlamentare, preşedintele organizaţiei judeţene a USR Giurgiu, Cosmin Andronache, a declarat că formaţiunea va face plângere la ÎCCJ cu privire la neregulile din secţia 209 de la Singureni. Andronache a susţinut că în ziua votului au fost sesizate mai multe nereguli, primarul intrând de multe ori chiar în secţie fără a avea dreptul legal de a sta în secţie.

Reprezentanţii USR Giurgiu au mai relatat că primarul din Singureni era cu grătarul încins în curtea Primăriei şi cei care mergeau la vot mai întâi mâncau ceva, după aceea votau. Mai mult, reprezentantul USR, o voluntară din Bucureşti, a afirmat că „nu s-a simţit în siguranţă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne