Nepăsarea autorităţilor loveşte din nou: Fată de 15 ani violată, lăsată să locuiască în aceeaşi casă cu agresorul

(photos.com)

O minoră în vârstă de 15 ani din Vaslui a fost nevoită să locuiască sub acelaşi acoperiş cu tatăl său vitreg care a violat-o. După ce a fost agresată, fata şi-a făcut curaj şi a sunat la 112 pentru a anunţa violul dar ulterior poliţiştii au lăsat-o să se întoarcă acasă lângă violator. Mai mult, mama adolescentei a fost de acord cu acest lucru, relatează Digi24.ro.

Conform sursei citate, instituţiile care ar fi putut interveni pentru ca fata să nu treacă prin această situaţie traumatizantă - Primăria şi Direcţia de Asistenţă socială - nu lucrau la sfârşit de săptămână.

Cazul de la Vaslui

Adolescenta, în vârstă de 15 ani, din localitatea vasluiană Griviţa, a sunat la 112 pentru a cere ajutor, după ce a fost abuzată sexual chiar de tatăl vitreg. Copila a ajuns la spital însoţită de mama sa, după care a mers la poliţie, unde a depus plângere.

Deşi medicul stabilise că fata fusese violată, autorităţile nu au luat nicio măsură, iar tânăra a trebuit să revină acasă şi să locuiască în continuare sub acelaşi acoperiş cu bărbatul care o violase. Decizia a fost luată la sugestia mamei, aceasta invocând motivul că tatăl vitreg urma să plece la muncă în străinătate.

Direcţia pentru Protecţia Copilului a fost sesizată abia marţi, poliţia deschizând dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

Purtătorul de cuvânt DGASPC Vaslui declară că i-ar fi propus fetei, în prezenţa mamei, să acceseze serviciile unui centru din Bârlad, dar aceasta a refuzat.

Ionuţ Dănilă, purtător de cuvânt DGASPC Vaslui, a declarat pentru sursa citată:

"În momentul de faţă, noi nu avem un certificat medico legal care să confirme o agresiune sexuală, medicul constată o stare de fapt, din punct de vedere clinic. Dar ca să stabilim că a avut loc un abuz, avem de nevoie de un medic legist. Specialişti psihologi şi asistenţi sociali s-au deplasat la domiciliu, unde fata este în siguranţă alături de mama şi familia sa, au discutat, au semnat un contract de colaborare cu reprezentantul legal în vederea continuării unui program de consiliere şi reabilitare. Concubinul acestei mame nu se află momentan în locuinţă, e plecat la muncă în Bucureşti."