Nemulţumire între pesediştii de la Bruxelles: Comisia Europeană se lasă pradă manipulărilor şi dezinformărilor

Claudia Tapardel
Claudia Tapardel (Florin Chirila/Epoch Times)

Comisia Europeană lansează un nou atac la adresa Guvernului României, anunţând prin intermediul purtătorului de cuvânt, că va solicita explicaţii privind modificările recente introduse de Ordonanţa de Urgenţă pe legile Justiţiei, a transmis joi, în cadrul unui comunicat de presă, europarlamentarul PSD Claudia Ţapardel.

"Este o nouă dovadă a felului incorect în care cei din Executivul european înţeleg să se raporteze la România. Vreau să cred că reprezentanţii Comisiei Europene sunt sub efectul manipulărilor grosolane şi al proastei informări cu privire la ceea ce se întâmplă în România.

Altfel nu îmi explic noul atac venit de la Bruxelles, dar şi tonul imperativ folosit de purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene. Din nou este foarte grav ceea ce se întâmplă, pentru că în loc să se informeze corect şi la prima mână asupra lucrurilor pozitive generate de Ordonanţa de Urgenţă, Comisia Europeană intervine încă o dată în treburile interne ale statului român.

Nu acesta este rolul Comisiei, iar atunci când doresc să aibă o poziţie vis-a-vis de o măsură decisă la Bucureşti, reprezentanţii Executivului european ar trebui să fie mult mai informaţi şi să aibă o comunicare directă cu reprezentanţii Guvernului României, nu să se lase manipulaţi de cei care au interese în a lovi Statul Român, aşa cum sunt dezinformatorii de serviciu Macovei, Preda şi Mureşan", a declarat Claudia Ţapardal.

Reamintim că Guvernul Dăncilă a adoptat, marţi, o ordonanţă de urgenţă privind modificarea legilor Justiţiei care conţine o serie de prevederi controversate ce au fost criticate dur de preşedintele României, de DNA, de DIICOT, de diverse asociaţii de magistraţi, de Opoziţie, de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, precum şi de procurorul general Augustin Lazăr.

În acelaţi timp, reacţia Comisiei Europeane nu s-a lăsat mult aşteptată:

"Comisia Europeană urmăreşte cu mare îngrijorare cele mai recente evoluţii privind statul de drept în România. Atât conţinutul, cât şi procedura ultimei modificări, prin ordonanţe de urgenţă, fără consultări cu sistemul judiciar şi părţile interesate, par a fi în contradicţie directă cu recomandările Comisiei din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), aprobat de toate statele membre. Prin urmare, Comisia va solicita explicaţii din partea guvernului român cu privire la ultimele modificări.

Doresc să vă reamintesc că raportul nostru din noiembrie îndeamnă România să 'implementeze un sistem solid şi independent de numire a procurorilor de rang înalt, pe baza unor criterii clare şi transparente, pe baza sprijinului Comisiei de la Veneţia'.

Aşa cum am mai spus, România trebuie să pună urgent procesul de reformă pe cursul bun. Aceasta înseamnă a merge înainte, nu înapoi şi abţinerea de la orice măsuri care inversează progresul realizat în ultimii ani." (sursa Hotnews)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne