Nemulţumire în societatea civilă - AEP: Cerem un dialog real cu Diaspora, nu mimat

Diaspora a iesit la vot
Diaspora a iesit la vot (Ciprian Dimbean)

Mişcarea Rezist Zurich a anunţat, vineri, că a aflat "din întâmplare şi cu surprindere", că Autoritatea Electorală Permanentă a răspuns scrisorii deschise în care mai multe organizaţii civice cereau un dialog asupra votului în diaspora printr-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei, fără a-i contacta pe reprezentanţii societăţii civile.

"AEP - CEREM UN DIALOG REAL CU DIASPORA

Rezist Zurich află din întâmplare şi cu surprindere, citind un comunicat al AEP din data de 5 august 2019, că acesta conţine un răspuns la scrisoarea noastră deschisă din aceeaşi zi prin care cerea un dialog asupra votului în diaspora.

Asta în condiţiile în care scrisoarea fusese trimisă pe mail către Autoritatea Electorală Permanentă, cu indicarea persoanelor de contact şi a modalităţilor de contact (e-mail, telefon). Şi, spre marea noastră dezamăgire, nici unul dintre noi nu a fost contactat pentru a fi informat de acest termen.

Pentru un dialog real, considerăm că această invitaţie trebuia adresată iniţiatorilor pe căile de contact prezentate în scrisoare. Aşa am fi putut pregăti cu responsabilitate întâlnirea cu dumneavoastră.

În condiţiile date nu ni se pare corect să participăm şi nu vom participa la întâlnirea de astăzi, 9 august 2019, ora 10:00. Vă rugăm respectuos să ne contactaţi pe adresele de mai jos pentru a stabili o nouă întâlnire.

Vă rog să aveţi în vedere că pentru semnatarii din diaspora o deplasare la Bucureşti cu un preaviz de mai puţin de 10 zile este greu de realizat din punct de vedere logistic", a transmis organizaţia.