Neintelegeri intre Formuzal si Sleahtitchi

Epoch Times România
18.08.2011

Este o dilema daca absolventii liceelor din Gagauzia pot fi admisi la universitate cu certificat de absolvire a studiilor, relateaza Publika.TV.

Bascanul Gagauziei, Mihail Formuzal, declara ca tinerii au fost acceptati de universitatile din Moldova si de peste hotare.

In acelasi timp, ministrul educatiei, Mihail Sleahtitchi, declara ca afirmatia lui Formuzal nu corespunde adevarului.

"Toti copiii care au fost interesati sa urmeze studii superioare au fost admisi. Toti care au vrut sa studieze in colegii, au fost admisi. Nu voi numi institutiile in care au fost inmatriculati, pentru ca ministrul educatiei sa nu inceapa sa trimita scrisori la acele institutii", a mentionat Formuzal.

Anterior, seful-adjunct al Directiei Invatamant de la Comrat, Maria Sircheli, a afirmat ca absolventii din Gagauzia care nu au sustinut examenul de bacalaureat la limba romana vor putea merge la studii in Turcia, Rusia, Polonia si regiunea transnistreana.

Ministrul educatiei nu crede ca afirmatia bascanului corespunde adevarului.

"Suntem in permanent contact cu rectorii institutiilor de invatamant superior si nu avem nicio informatie care ar confirma ca detinatorii certificatelor au fost admisi la facultate", a dat asigurari oficialul.

Mihail Sleahtitchi a mai spus ca potrivit intelegerii dintre Vlad Filat si Mihail Formuzal, absolventii din Gagauzia pot fi admisi doar in colegii, in baza certificatelor de studii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor