"Neînfricata" Viorica Dăncilă, strategie pentru a nu merge cu Guvernul în Parlament - surse

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

La ultimul CEx al PSD-ului, premierul Dăncilă afirma că nu îi este frică să meargă în Parlament să ceară vot de încredere pentru Guvern. Acest vot era necesar în condiţiile în care ALDE ieşise de la guvernare, însă lidera PSD a tot ezitat să se prezinte în faţa aleşilor, matematica parlamentară nefiindu-i favorabilă după ieşirea lui Tăriceanu din Guvern.

Se pare însă că social-democraţii au găsit o soluţie pentru a nu risca nimic. Astfel, potrivit unor surse guvernamentale, Viorica Dăncilă nu va mai merge cu Guvernul pentru vot în Parlament, relatează Realitatea.net

Cum poate fi făcut aşa ceva şi totuşi premierul să nu încalce (flagrant) Constituţia? Ei bine, potrivit surselor, premierul va propune tot membri ALDE în locul celor care au demisionat, mai exact aleşi ALDE nemulţumiţi de decizia ieşirii de la guvernare. Aceste decizii au fost luate, aseară, într-o şedinţă restrânsă care a avut loc la Guvern, arată sursa citată.

Pe de altă parte, nu se ştie cum va putea "fenta" în continuare Viorica Dăncilă Parlamentul şi Constituţia dacă Tăriceanu va decide să îi dea afară din partid pe cei ce acceptă portofolii. Reamintim că ALDE a adoptat recent o rezoluţie care stipulează că toţi cei care acceptă funcţii de la PSD vor fi excluşi din partid. Dacă Tăriceanu chiar îşi va da însă afară colegii sau "revolta" lui este doar una de faţadă pentru ca de fapt să o sprijine pe Dăncilă mimând doar Opoziţia, rămâne de văzut.