Negând că a trimis dronele, Phenianul critică brutal SUA şi Coreea de Sud

Howard, un cetăţean din Hong-Kong care se folseşte de asemănarea sa cu  liderul nord-coreean Kim Jong-Un pentru a atrage atenţia asupra  atrocităţilor comise de regimul de la Phenian, participă la un protest  lângă consulatul Coreei de Nord din Hong Kong, 15 dec 2013.
Howard, un cetăţean din Hong-Kong care se folseşte de asemănarea sa cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un pentru a atrage atenţia asupra atrocităţilor comise de regimul de la Phenian, participă la un protest lângă consulatul Coreei de Nord din Hong Kong, 15 dec 2013. (aaron tam / AFP / Getty Images)

Phenianul a acuzat, luni, Washingtonul şi Seulul că au fabricat rezultatele testelor efectuate asupra dronelor descoperite în Coreea de Sud, criticând aspru liderii celor două ţări, a notat Reuters.

Statele Unite susţine în mod automat conspiraţia orchestrată de preşedintele sud coreean, a transmis, într-un limbaj vulgar, purtătorul de cuvânt al armatei din Coreea de Nord.

„Dacă Washingtonul ascultă numai de iscoadele trompetei, este menit să fie acuzat că este un bunic senil care încearcă să oprească un copil din plâns”, a declarat purtătorul de cuvânt al Phenianului.

În timpul mesajului, transmis de televiziunea statului KCNA, Phenianul l-a denumit pe preşedintele Coreei de Sud, Park Geun-hye, o „prostituată politică”.

Purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării de la Seul, Kim Min-seok, a catalog comunicatul Phenianului ca fiind „profund regretabil”.

„Coreea de Nord nu este o ţară reală, nu-i aşa? Nu are drepturi ale omului sau libertate. Există numai pentru a susţine o singură persoană”, a declarat Kim.

Recent, trei drone nord-coreene au fost descoperite pe teritoriul Coreei de Sud, conform analizelor efectuate alături de experţii americani.

În ultima perioadă, Phenianul i-a criticat brutal pe liderii din SUA şi Coreea de Sud, comparând relaţia dintre cei doi cu cea dintre un „peşte” şi o „prostituată”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe