"Ne-aţi gazat şi acum faceţi mişto de noi?" - Românii au luat foc după ce Jandarmeria a încearcat să-şi spele imaginea

La două zile după ce a scăldat Piaţa Victoriei în gaze lacrimogene şi a împărţit bastoane, Jandarmeria a postat pe pagina sa o poză cu un jandarm printre copii. Cetăţenii au taxat dur acest gest, reamintindu-le oamenilor în uniformă ce s-a întâmplat vineri.
Jandarmi şi copii
Jandarmi şi copii (Jadarmeria)

Jandarmeria şi-a postat duminică seara, pe pagina de Facebook, o fotografie cu un jandarm lângă copii la protestul ce abia începuse în Piaţa Victoriei, însoţită de textul: "Aşa am început seara, aşa vrem să o continuăm! Mulţumim!"

Postarea a stârnit valuri de indignare din partea oamenilor ce nu au uitat că, vineri, cu doar două seri înainte, jandarmii aruncau înspre ei cu gaze lacrimogene, trăgeau cu cartuşe cu piper şi dezlănţuiseră violenţa într-o Piaţă în care erau şi copii. Aşadar, criticile au început să curgă.

"Copii au fost şi vineri în Piaţa Victoriei. Aţi intrat cu caii peste ei la Girafă. I-am văzut în salvările SMURD gazaţi de voi", le-a reamintit Camelia Panait jandarmilor.

"Slugilor, le zâmbiţi şi lor şi apoi îi gazaţi??? Marş de lângă copii, criminalilor! Seara de 10 august 2018 va fi CV -ul vostru de acum încolo muuulţi ani! Nu vă vom uita niciodată! (...) Ce aţi făcut voi vineri a fost "vânătoare de oameni", slugilor! Criminalilor! Dacă vă puneau să trageţi cu gloanţe, o făceaţi, nu?", scrie Claudia.

"Păi puteţi să primiţi copiii în vizită la puşcărie, din câte ştiu e voie", spune Ovidiu Vanghelie.

"Ruşinea din 10 august se curăţă doar prin demisii şi o reformă veritabilă a instituţiei jandarmeriei", scrie Mihnea, un român din diaspora.

"Momentul ăla când îţi baţi nevasta iar apoi scoţi copilaşii la plimbare", îi ironizează Virgil pe jandarmi.

"Îşi spală imaginea? Se folosesc de copiii pe care i-au împroşcat cu gaze", a remarcat Alina.

"Să vă fie ruşine! Să vă crape obrazul de ruşine că vă folosiţi de copii pentru a vă spăla mizeria în care plutiţi. Sunteţi incompetenţi sau slugi, sau ambele. În rândurile voastre aveţi sute de huligani care au bătut femei şi bărbaţi cu mâinile ridicate în semn de nonviolenţă. Nu am văzut scuze şi nici anchetă internă care să arate cine şi de ce a săvârşit acele abuzuri. Ştergeţi această poză atâta vreme cât nu v-a păsat că gazaţi femei şi copii paşnici. V-aţi abandonat menirea, aceea de a apăra poporul şi asta nu se va uita uşor. Vânduţi pe o mână de galbeni? Pentru o mână de galbeni aţi atacat oameni nevinovaţi pe străzile Bucureştiului? Ruşine", adaugă şi cunoscuta ongistă Oana Gheorghiu, de la Dăruieşte Viaţă.

În horă au intrat şi jurnalişti, şi ei indignaţi de cele întâmplate. Reamintim că vineri, inclusiv unii reporteri au primit bătaie de la jandarmi, nevinovaţi, acesta fiind cazul unui jurnalist de la Hotnews şi a unui cameraman austriac. Alţi jurnalişti au fost îmbrânciţi, insultaţi etc. şi toată lumea a inhalat, nediscriminatoriu, gaze.

"Aveţi un tupeu specific golanilor, cu care aţi colaborat vineri seară, de vă folosiţi acum de imagini paşnice şi cu copii pentru a trece cu vederea şi a uita violenţele barbare la care v-aţi dedat vineri. Mai bine v-aţi pregăti de anchetele penale şi să daţi în bobi când vin citaţiile de la procurori", scrie jurnalistul Stelian Negrea.

"Pe bunicii unor astfel de copii i-aţi gazat acum două seri şi pe părinţii lor, care protestau paşnic, i-aţi bătut cu bastoanele!"  width=

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne