Nazare a cerut direcţiilor de drumuri neafectate de vreme să trimită utilaje în zonele din sud-est

Epoch Times România
13.02.2012

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, le-a cerut luni şefilor direcţiilor de drumuri neafectate de vremea extremă să trimită din utilajele de deszăpezire pe care le au la dispoziţie în zonele din sudul şi sud-estul ţării, pentru a ajuta la deblocarea drumurilor.

”În momentul de faţă CNADNR are 64 utilaje suplimentare, puse la dispoziţie gratuit de antreprenorii din domeniul construcţiilor pentru regionalele Bucureşti şi Constanţa şi suntem în discuţii pentru a dispune de mai multe. În ceea ce priveşte judeţele cele mai afectate, pentru judeţul Vrancea avem 21 de utilaje grele suplimentare, iar pentru judeţul Buzău alte 9. Chiar dacă am fost nevoiţi să luăm măsura închiderii drumurilor din judeţele Buzău, Ialomiţa, Galaţi, Brăila, Vrancea, Tulcea şi Călăraşi, utilajele de deszăpezire intervin în continuare pe toată reţeaua de drumuri naţionale, astfel încât să putem reda traficului în condiţii de siguranţă acele sectoare închise”, a declarat luni ministrul Transporturilor şi Infrastructurii la videoconferinţa cu directorii Direcţiilor Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP).

Nazare a aprecizat că există o colaborare cu patronatele din domeniul transporturilor pentru a asigura transporturile de strictă necesitate, respectiv alimente, furaje pentru animale, materii prime pentru termocentrale.

Ministrul Transporturilor a solicitat, de asemenea, o situaţie cât mai exactă a stocurilor de materiale antiderapante, astfel încât eventualele suplimentări necesare să poată fi efectuate în timp util.

În momentul de faţă CNADNR are 64 utilaje suplimentare, puse la dispoziţie gratuit de antreprenorii din domeniul construcţiilor pentru regionalele Bucureşti şi Constanţa şi suntem în discuţii pentru a dispune de mai multe.

Nazare a participat luni o videoconferinţă cu directorii DRDP pentru a verifica măsurile luate în teritoriu în condiţiile avertizării de cod portocaliu emisă de ANM. La videoconferinţă au participat reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi ai Poliţiei Rutiere.

”Voi avea astfel de discuţii frecvent în zilele acestea în care suntem sub incidenţa avertizărilor meteo, pentru a fi permanent la curent cu situaţia din ţară. (...)În ciuda condiţiilor meteo extrem de grave, facem eforturi astfel încât impactul asupra activităţii economice să fie minim”, a conchis ministrul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor