Nave de luptă ale NATO se apropie de coasta siriană [rapoarte]

Fregata olandeză HNLMS De Ruyter
Fregata olandeză HNLMS De Ruyter (Wikipedia.org)

Nave de luptă din Grupul Maritim 2 al NATO patrulează în apele din estul Mediteranei, apropiindu-se tot mai mult de coasta siriană, potrivit unor rapoarte media, citând website-uri occidentale care monitorizează activitatea maritimă din regiune.

Flotila NATO care navighează în largul coastei siriene aparent este formată dintr-o fregată olandeză (De Ruyter), o fregată canadiană (Ville de Quebec) şi un crucişător grec (Elli).

Această informaţie a fost confirmată de căpitanul fregatei olandeze pe microblogul său.

Potrivit unor rapoarte precedente, un submarin din clasa Los Angeles (USS Newport News), înarmat cu rachete de croazieră Tomahawk, a pătruns în Marea Mediterană pentru a se alătura grupului de nave americane alcătuit din două submarine nucleare înarmate cu rachete de croazieră şi două distrugătoare din clasa Arleigh Burke (USS Carney şi USS Ross), care au la bord rachete ghidate.

Recent, armata rusă a declarat că militanţii se pregătesc să folosească arme chimice în Siria şi să dea vina pe regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad pentru acest lucru, susţinând că SUA ar putea folosi cazul ca motiv pentru un nou atac asupra structurilor statului sirian.

SUA, Marea Britanie şi Franţa au desfăşurat atacuri aeriene masive şi coordonate asupra Siriei în aprilie 2018 după ce controversata organizaţie Căştile Albe a raportat presupusa utilizare de arme chimice în oraşul Douma şi l-a învinuit pe Assad.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe