Nava de croaziera argentiniana, esuata in zona Antarcticii

Epoch Times România
05.12.2008

O nava de croaziera argentiniana a esuat in golful Guillermina, situat in nord-vestul peninsulei Antarctice, insa cei 89 de pasageri si 33 de membri ai echipajului "nu se afla in pericol", a anuntat, joi, Mariano Memolli, directorul Directiei Nationale pentru Antarctica, citat de AFP.

"Pasagerii nu sunt in pericol, iar nava este stabila. Nu exista riscul sa se scufunde", a spus el.

Autoritatile au declansat o operatiune navala de salvare, la care participa si nave chiliene, a adaugat Memolli, precizand ca la bordul vasului se afla si cetateni straini, dar nu poate oferi inca informatii despre nationalitatea acestora.

O nava chiliana urma sa ajunga la locul naufragiului, pentru o operatiune de evacuare a pasagerilor, ca masura de precautie.

Armatorul vasului Ciudad de Ushuaia este o companie argentiniana, care organizeaza croaziere in Antarctica, punctul de plecare fiind orasul Ushuaia, situat la 3.500 de kilometri de Buenos Aires.

Astfel de incidente sunt relativ frecvente in zona, in perioada primaverii si verii australe. In decembrie 2007, nava norvegiana Fram, cu 256 de pasageri si 70 de membri ai echipajului la bord, a plutit in deriva doua ore, din cauza unei defectiuni a sistemului de propulsie, intervenita in timp ce se afla in zona de nord a peninsulei.

Cu o luna inainte, nava Explorer a lovit un iceberg, la aproximativ 96 de kilometri de peninsula, iar cele 154 de persoane aflate la bord au fost evacuate in cursul unei operatiuni de salvare. In urma aufragiului, nava a deversat 185.000 de litri de combustibil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor