Navă a pazei de coastă ucrainene scufundată după explozia unei mine în apropiere de Mariupol

O navă a pazei de coastă ucrainene a fost scufundată de explozia unei mine în golful portului Mariupol, 7 iunie 2015.
O navă a pazei de coastă ucrainene a fost scufundată de explozia unei mine în golful portului Mariupol, 7 iunie 2015. (Captură Foto)

Un membru al pazei de coastă ucrainene a fost ucis, alţii cinci au fost răniţi şi comandantul lor a fost dat dispărut duminică după ce nava lor a avut impact cu o mină plantată în golful portului strategic estic Mariupol, au declarat oficialii ucraineni.

Un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Interne a declarat televiziunii ucrainene de stat că unul dintre soldaţii răniţi a murit în spital. Ceilalţi membri ai pazei de coastă sunt sub tratament, a adăugat purtătorul de cuvânt, refuzând să specifice care este starea lor.

“Căutările continuă pentru o altă persoană. S-a stabilit că este vorba de comandantul navei”, conform unei declaraţii emise de Serviciul de Stat al Pazei de Coastă.

Periferiile estice ale portului industrial de la Marea Azov, în mare parte controlat de forţele Kievului, au fost atacate de miliţiile pro-ruse timp de câteva săptămâni. Portul a fost de asemenea lovit de proiectile şi mortiere în septembrie 2014.

Oraşul Mariupol este situat pe un traseu important care leagă estul separatist ucrainean de peninsula Crimeea din Marea Neagră. Peninsula ucraineană a fost anexată de Rusia în martie 2014.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe