Naţionala României, început nesatisfăcător la Campionatul European de volei masculin 2019

Selecţionata noastră prezentă la turneul final după o pauză de 25 de ani a fost învinsă clar de Franţa în meciul de debut cu scorul de 3-0 (25-19, 25-14, 25-16), joi seara, la Montpellier.
(Federaţia Română de Volei/facebook)

Naţionala de volei masculin a României a pierdut în manşa inaugurală a Campionatului European. Tricolorii au jucat, joi seara, la Montpellier, în faţa echipei similare a Franţei - fostă campioană europeană în 2015, şi în faţa căreia au cedat destul de uşor după doar 64 de minute de joc cu scorul de 3-0 (25-19, 25-14, 25-16).

Cel mai bun jucător de la noi a fost Robert Adrian Aciobăniţei, cu 12 puncte, în timp ce de la învingători s-au remarcat Stephen Boyer, 18 puncte, Kevin Tillie, 11 puncte, Juline Lyneel şi Nicolas Le Goff, câte 9 puncte.

România, prezentă la europene după o pauză de 25 de ani, are ca obiectiv principal să treacă de faza grupelor, iar pentru calificarea în optimi trebuie să câştige cel puţin 2 partide. Aceasta este o misiune grea pentru elevii pregătiţi de Dănuţ Pascu, care vor avea de înfruntat adversari de top.

Repartizată în Grupa A a competiţiei continentale alături de Franţa - campioană europeană în 2015, Italia - vicecampioană olimpică, Bulgaria, Grecia şi Portugalia, tricolorii speră la calificare, ultimele două naţionale enumerate putând fi învinse după cum a declarat selecţionerul Pascu.

"Ca să fim realişti, este imposibil să câştigi în faţa Italiei şi Franţei. Bulgaria este o echipă foarte puternică, unde iar este la fel foarte greu să câştigi, dar şansele chiar dacă sunt mici trebuie să ne luptăm pentru ele. Rămâne zic eu lupta cea mare cu Grecia şi Portugalia." a declarat selecţionerul României.

În celelalte partide din grupă, Bulgaria a trecut de Grecia cu 3-0, iar Italia a surclasat Portugalia cu acelaşi scor, 3-0.

Următorul meci al naţionalei va fi contra Bulgariei, vineri, la Montpellier, de la ora 18:15 (ora României).

Campionatului European de volei masculin se desfăşoară în Belgia, Olanda, Slovenia şi Franţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport