Naţionala României, în faza a doua a preliminariilor Campionatului Mondial de handbal masculin

Tricolorii pregătiţi de Rareş Fortuneanu s-au calificat de pe prima poziţie în faza a doua a preliminariilor pentru turneul final de anul viitor, după un parcurs admirabil: 29-24 cu Georgia şi 32-21 cu Kosovo, respectiv victoria reprezentativei Georgiei în faţa Italiei.
(Getty Images)

Prima reprezentativă de handbal masculin a Românei a avut un parcurs admirabil în preliminariile Campionatului Mondial din 2021 care i-a adus promovarea în faza superioară a competiţiei înaintea ultimului meci din Grupa a treia, cel cu Italia.

Jucătorii pregătiţi de Rareş Fortuneanu au învins vineri naţionala Georgiei cu 29-24, iar sâmbătă pe cea din Kosovo cu 32-21, iar duminică urmează să dispute meciul cu Italia, duel însă care nu mai poate aduce nici o modificare în clasamentul grupei de ce italienii s-au înclinat în faţa Georgiei.

În acest moment clasamentul se prezintă astfel: România ocupă primul loc, cu 4 puncte, urmată de Georgia cu 2 puncte, în timp ce Italia şi Kosovo au câte un punct. Doar prima clasată se califică în faza a doua a preliminariilor.

Duminică se vor desfăşura ultimele două partide, Kosovo - Georgia (17:00) şi Italia - România (19:00), dar indiferent de rezultate România nu mai poate fi depăşită în clasament.