Bianca Andreescu nu va onora cu prezenţa Australian Open

"Convalescenţa mea decurge bine şi mă simt în fiecare zi mai bine, dar.. Australian Open vine prea devreme şi din păcate nu voi putea juca acolo în acest an" a declarat campioana en titre pe site-ul de socializare Twitter.
Jucătoarea de tenis canadiană de origine română Bianca Andreescu.
Jucătoarea de tenis canadiană de origine română Bianca Andreescu. (Getty Images)

Bianca Andreescu (19 ani, 6 WTA) a declarat forfait pentru primul turneu de Mare Şlem al anului - Australian Open, programat să se desfăşoare între 20 ianuarie şi 2 februarie la Melbourne. Tânăra canadiancă de origine română încă se reface după accidentarea de la genunchiul stâng suferită în octombrie 2019, informează AFP.

"Convalescenţa mea decurge bine şi mă simt în fiecare zi mai bine, dar.. Australian Open vine prea devreme şi din păcate nu voi putea juca acolo în acest an.. ador să joc la Melbourne, dar trebuie să respect programul meu de refacere". a declarat Bianca.

În timpul partidei pe care o juca cu cehoaica Karolina Pliskova la Turneul Campioanelor, de la Shenzhen, China, Bianca s-a accidentat la genunchiul stâng în primul set fiind nevoită să se retragă din competiţie. Ea a abandonat la scorul de 6-3 pentru adversară, şi nu a mai participat de atunci la nicio competiţie.

Andreescu a câştigat anul trecut trei turnee - US Open, Indian Wells şi Toronto.