Naţionala de handbal feminin a României, eliminată de la turneul olimpic

Tricolorele au pierdut, duminică, în faţa Norvegiei cu scorul de 28-27 (14-13) în ultimul meci din Grupa A la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.
Hnadbalista română Cristina Neagu.
Hnadbalista română Cristina Neagu. (IHF/facebook)
Marius Drăgoi
15.08.2016

Naţionala feminină de handbal a României a fost eliminată din competiţie după eşecul suferit în faţa Norvegiei, duminică, în ultimul său meci din Grupa A la JO 2016, cu scorul de 28-27 (14-13).

România s-a ridicat la nivelul Norvegiei, jucând de la egal la egal cu campioana europeană, mondială şi olimpică en titre, dar elevele antrenate de Thorir Hergeirsson au fost mai bune, ele evoluând şi fără presiune, având deja asigurată calificarea în faza următoare.

Cele mai multe goluri au fost înscrise de Cristina Neagu cu 11 reuşite, fiind urmată de Melinda Geiger (4 goluri) şi de Florina Chintoan şi Laura Chiper (ambele câte 3). De cealaltă parte s-a evidenţiat Veronica Kristiansen (7 goluri), Nora Mork (6) şi Stine Bredal Oftedal (6).

În urma acestui rezultat, 'tricolorele', medaliate cu bronz la Campionatul Mondial de anul trecut, aveau nevoie neapărat de o victorie a reprezentativei Angolei în faţa echipei similare a Spaniei pentru a putea obţine calificarea în sferturile de finală, dar formaţia africană deşi a pus multe probleme ibericilor, nu a reuşit să se impună.

Angola care a jucat în numeroase momente în inferioritate numerică (8 eliminări de 2 minute) şi care a ratat deosebit de mult în această confruntare, au pierdut în final cu scorul de 22-26 (12-13).

Au evoluat echipele:

Norvegia: Kari Aalvik Grimsbo, Katrine Lunde — Mari Molid, Emilie Hegh Arntzen, Veronica Kristiansen (7 goluri), Ida Alstad, Heidi Loke (3), Nora Mork (6), Stine Bredal Oftedal (6), Marit Malm Frafjord (1), Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Amanda Kurtovic (2), Camilla Herrem (3), Sanna Solberg. Selecţioner: Thorir Hergeirsson.

România: Ionica Munteanu, Paula Ungureanu — Gabriella Szucs, Melinda Geiger (4), Eliza Buceschi (2), Cristina Neagu (11), Aurelia Brădeanu, Gabriela Perianu, Valentina Ardean-Elisei (1), Oana Manea (2), Camelia Hoţea (1), Florina Chintoan (3), Patricia Vizitiu, Laura Chiper (3). Selecţioner: Tomas Ryde.

Au arbitrat: Viktoria Alpaidze, Tatiana Berezkina (ambele din Rusia).

În clasamentul final pe primul loc a terminat Brazilia, cu 8 puncte, urmată de Norvegia, 8 puncte, Spania, 6 puncte, Angola, 4 puncte, România, 4 puncte, Muntenegru, 0 puncte. Primele patru echipe s-au calificat în sferturile de finală, la egalitate de puncte primul criteriu fiind cel al rezultatului direct.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor