Năsui: Marele blat PSD – PNL se vede la Bucureşti. Scuzele sunt inutile, răul a fost făcut

Claudiu Năsui
Claudiu Năsui (Epoch Times România)

Deputatul USR Claudiu Năsui a reacţionat dur, vineri, pe pagina sa de Facebook, după ce doi membri PNL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti au votat proiectul de buget pe 2020 propus de primarul PSD Gabriela Firea.

"Marele blat PSD – PNL se vede la Bucureşti. Scuzele sunt inutile, răul a fost făcut. Ca să înţelegem de ce trebuie schimbată toată vechea clasă politică din temelii. Azi în Consiliul General al Capitalei au trecut două proiecte controversate ale doamnei Firea, primarul PSD. Un buget care explodează din nou cheltuielile fără acoperire şi un PUZ controversat pentru Sectorul 6. Aceste proiecte nu au fost votate doar de PSD-iştii. Au votat şi doi consilieri PNL. Aici se vede încă o dată cârdăşia mafiotă care există în vechea clasă politică. Domnul Ciucu, o persoană pe care o respect mult din PNL, critică şi el gestul colegilor săi. Ne bucurăm, dar nu e suficient şi e prea târziu. Domnul Ciucu ne spune că cei doi vor fi daţi afară şi că se ştia de multă vreme de cârdăşia lor cu PSD. Pentru PNL Bucureşti votul lor 'nu a fost o surpriză', pentru că ei votează deseori cu Firea şi PSD atunci când e nevoie. Abia acest lucru este grav. Dacă PNL Bucureşti ştia că aceşti consilieri sunt de fapt PSD-işti, de ce nu i-a dat afară? De ce i-a mai susţinut?", a afirmat Năsui.

Liderul USR susţine că degeaba votează românii partide crezând că ele sunt în opoziţie la PSD, dacă apoi reprezentanţii lor votează cot la cot cu PSD.

"Bucureştenii au votat PNL probabil crezând că sunt în opoziţie cu PSD în 2016. De fapt, cu voturile lor au ajuns tot reprezentanţi PSD în consiliu. Să ne reamintim că la consilieri, nu e ca la parlamentari. Consilierii locali pot fi daţi afară din consiliu dacă sunt excluşi din partid. Aşa că de ce nu i-a exclus PNL Bucureşti până acum? Pentru că mafia transpartinică din vechea clasă politică funcţionează bine-mersi. Domnul Ciucu face bine să spună că vor fi daţi afară pe viitor pentru votul de azi. Dar asta e prea târziu pentru că răul este făcut. Nu ştiu ce le-a promis doamna Firea celor doi consilieri PNL ca să voteze cu ea. Pot doar să-mi imaginez. De asemenea, nu ştiu cum este organizat PNL Bucureşti. Dar ştiu că degeaba se vaită domnul Ciucu pe Facebook că e greu să facă ordine în PNL Bucureşti pentru că ordinea în propriul partid nu se face pe Facebook. Se face în intern. Poate e greu pentru că prea mult timp s-a ascuns gunoiul sub preş", a declarat Năsui.

Deputatul a amintit că, în urmă cu două luni, a fost ales preşedinte al USR Bucureşti.

"Despre USR se pot spune multe, dar nu că ne ascundem problemele. Acum două săptămâni am avut exact un caz de cârdăşie ascunsă a unui consilier local cu primarul PSD al sectorului 4. Ce a făcut USR Bucureşti? L-a exclus pe consilier din USR. Aşa reacţionează o organizaţie sănătoasă care nu vrea să-şi bată joc de votul oamenilor. Dacă PNL Bucureşti a ştiut dinainte de cârdăşia celor doi consilieri generali cu primarul Firea, trebuia să facă la fel până să poată face mai mult rău. Nu să-şi bată joc de votul anti-PSD al bucureştenilor", a precizat Năsui, adăugând imaginea de mai jos.

foto
foto

Reamintim că doi dintre consilierii generali ai PNL, Cristian Olteanu şi Kansou Alexandru-Hazem, au ignorat ordinul dat de Violeta Alexandru, şefa filialei Bucureşti, şi au susţinut prin vot proiectul de buget propus de primarul Gabriela Firea, care de altfel a şi fost adoptat în forma dorită de PSD. Detalii aici.

Ulterior, şefa PNL Bucureşti a anunţat că Biroul Politic al filialei se va întruni pentru a-i da afară pe cei doi consilieri liberali care au votat bugetul pe 2020 propus de primarul PSD Gabriela Firea. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne