Năsui, despre creşterea salariului minim: "Hai să fim oneşti şi să nu credem că guvernul o face de dragul românilor!"

Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Motivul pentru care guvernul PNL creşte salariul minim este nevoia de bani la buget, susţine deputatul USR Claudiu Năsui, potrivit căruia, dacă se doreşte creşterea salariilor românilor, soluţia nu este mărirea, ci reducerea taxelor pe muncă.

Deputatul USR mai susţine că soluţia este neimpozitarea salariului minim, nu creşterea lui şi că liberalii nu cresc salariul minim de dragul românilor, ci pentru a lua mai mulţi bani.

Redăm postarea deputatului, făcută în contextul în care Guvernul a adoptat, vineri, o hotărâre de guvern care majorează salariul minim brut pentru anul viitor, la 2.230 lei, cel net urmând să fie de 1.297 de lei, respectiv o majorare de 83 de lei.

"E criză de bani şi guvernul PNL o rezolvă prin aceeaşi metodă ca guvernele PSD: crescând salariul minim.

Motivul pentru care guvernul creşte salariul minim este nevoia de bani la bugetul de stat. Atunci când creşte salariul minim, cresc taxele şi deci banii pe care ni-i ia statul. De exemplu, dintr-o creştere a salariului minim brut de 150 de lei, statul va încasa 70 de lei în plus per salariat, iar 83 de lei vor rămâne salariatului (angajatorii mai plătesc şi contribuţia asiguratorie pe muncă).

Şi se mai întâmplă un lucru atunci când creşte salariul minim, cresc salariile la stat. De ce? Pentru că ele sunt exprimate în multipli din salariul minim.

Dacă vrem să creştem salariile românilor, soluţia este să reducem taxele pe muncă. România este pe locul 1 în Europa la impozitarea muncii pe salariul minim. Pe locul 1 în Europa la exodul forţei de muncă. Pe locul 1 în Europa la sărăcie în muncă, adică oameni care, deşi muncesc, sunt consideraţi săraci. Toate acestea sunt legate de supra impozitarea salariului minim.

De aceea soluţia este neimpozitarea salariului minim. Nu putem să o facem pe toată dintr-o dată? Nicio problemă, măcar începem. Asta ar avea un impact major pozitiv în vieţile tuturor românilor care muncesc şi plătesc taxe în România.

Şi dacă tot creştem salariul minim, hai să fim oneşti şi să nu credem că guvernul o face de dragul românilor. O face pentru a lua mai mulţi bani. Dacă ar vrea să ajute românii, ar reduce impozitarea muncii."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne