Năsui: CNCD, folosit de PSD pentru cenzura internetului. Dar plătit din banii românilor. Şi nu ieftin

CNCD, instituţie pe care PSD a ajuns să o folosească pentru răfuieli politice, are un buget de 6.3 milioane de lei, respectiv impozitele pe muncă plătite de 283 de români medii timp de un an. Grosul banilor merg pe cheltuieli de personal. Salarii, cum ar veni, atenţionează Claudiu Năsui.
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu - Epoch Times Romania)

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pare că a devenit o instituţie de răfuială politică, opinează, pe Facebook, deputatul USR Claudiu Năsui, în contextul în care instituţia a început să citeze cetăţeni din Teleorman doar pentru participări (fie ele şi simple likeuri) la postări ce vizau afacerile derulate de finii primarului PSD al Alexandriei.

Năsui mai atenţionează că această instituţie a fost folosită împotriva preşedintelui Iohannis şi a unui site de satiră atunci când aceştia au atacat PSD iar acum este folosită şi împotriva simplilor cetăţeni.

"PSD-iştii au văzut că nu au un CNA pentru a cenzura internetul aşa cum o fac cu televiziunile, iar asta îi enervează rău de tot. Pentru că pe internet nu pot controla informaţia. Un mesaj pentru PSD: nu mai încercaţi să cenzuraţi politica pe internet. Nu veţi reuşi şi eforturile se vor întoarce împotriva voastră.

Este foarte grav că s-a ajuns să fii citat de statul român pentru like-uri pe care le dai pe Facebook la mesaje care nu sunt aprobate de PSD. O româncă a fost citată inclusiv din Spania! A plecat acolo la muncă, probabil din Teleorman, pentru că de bine ce a fost condus judeţul este fruntaş la absenţa de oportunităţi. Ce ar trebui să facă acum această româncă? Să se oprească din ceea ce face în Spania, să plătească un bilet de avion să se întoarcă în România, să dea declaraţii la CNCD pentru like-urile pe care le dă, altfel să primească amendă", scrie, pe Facebook, Năsui.

Deputatul reaminteşte că această instituţie pe care PSD o foloseşte pentru a cenzura internetul este finalmente plătită tot de noi, din banii cotizaţi la buget. Şi este plătită scump, grosul banilor mergând la salarii.

"Şi să nu credeţi că această instituţie este una ieftină pentru bugetul public. Să ne uităm pe ce sunt cheltuiţi banii publici de către această instituţie. În 2018 are un buget de 6.3 milioane de lei, adică impozitele pe muncă plătite de 283 de români medii timp de un an. Evident, grosul banilor merg pe cheltuieli de personal, mai precis 68%. Aşa că să ne uităm mai atent la acest capitol.

Ce salarii au conducătorii acestei instituţii? Toată conducerea acestei instituţii, compusă din 9 oameni, este asimilată secretarilor de stat. Prin urmare salariul lor este de 8,892 lei net pe lună. Dar asta nu e tot, 5 dintre aceştia mai beneficiază, în plus de 3,333 de lei pe lună pentru că nu au casă în Bucureşti. Cică cheltuieli de cazare. Adică oamenii aceştia pot cheltui peste un salariu mediu net doar pentru cazare. În total cei care au şi sporul pentru cazare ajung la 12,225 de lei pe lună net. Altă ciudăţenie, aflăm că angajaţii CNCD beneficiază de sporuri pentru condiţii de muncă vătămătoare 15% din salariu. Oare care sunt acele condiţii vătămătoare de muncă de la CNCD?", concluzionează Năsui.

Reamintim că zeci de alexăndrineni, oameni simpli, care nu-s nici persoane publice, nici jurnalişti sau formatori de opinii, s-au trezit cu citaţii la domiciliu pentru simplul fapt că "au participat la discuţii" pe Facebook cu privire la afacerile derulate de finii primarului PSD al Alexandriei. Mai multe informaţii pe această temă aici