NASA găseşte 10 planete de mărimea Terrei care ar putea susţine viaţa

NASA a descoperit mai multe planete care probabil au mărimea potrivită şi temperatura potrivită pentru a susţine viaţa complexă. Telescopul Kepler a detectat aproximativ 50 de planete într-o porţiune mică a universului observabil.
Planeta Pământ
Planeta Pământ (Google.com)

NASA a anunţat luni că misiunea Observatorului Spaţial Kepler a descoperit 10 noi planete similare Terrei în afara Sistemului nostru Solar care ar putea susţine viaţa.

„Suntem singuri? Poate, astăzi, Kepler ne-a spus indirect, deşi avem nevoie de o confirmare, că probabil nu suntem singuri”, a declarat Mario Perez, savant la Observatorul Kepler.

Cele 10 planete orbitează în jurul unor sori la o distanţă similară cu orbita Pământului în jurul Soarelui nostru. Această distanţă este considerată “Zona Goldilocks”, nu prea aproape, nici prea departe de Soare, ci la distanţa potrivită pentru a susţine viaţa.

Şapte dintre aceste planete se învârt în jurul unor stele similare cu Soarele nostru. Acest lucru nu înseamnă că pe aceste planete a fost descoperită viaţă de o oarecare complexitate, dar şansele ca Pământul să fie singura planetă care poate susţine viaţa se reduc.

„Acest lucru implică faptul că planete de mărimea Terrei, aflate în zona locuibilă din jurul unor stele precum Soarele, nu sunt rare”, a declarat astronomul Avi Loeb de la Harvard într-un e-mail trimis agenţiei de ştiri AFP. Loeb nu a făcut parte din echipa de cercetare a Observatorului.

Pe lângă cele 10 planete, Kepler a descoperit, de asemenea, alte 209, au anunţat luni savanţii.

Telescopul Kepler a detectat aproximativ 50 de planete situate în Zona Goldilocks în patru ani de căutări, după ce a analizat doar o mică parte a Căii Lactee. Telescopul a studiat aproximativ 150.000 de stele, în timp ce Calea Lactee conţine sute de miliarde de stele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură