Mutua Madrid Open. Simona Halep, o nouă evoluţie încântătoare! S-a calificat în semifinale (WTA)

Fosta lideră WTA ne-a bucurat din nou cu o victorie la competiţia madrilenă, obţinută de această dată în faţa celei mai dificile jucătoare de până acum - Ashleigh Barty (Australia), scor final 7-5, 7-5.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Jimmie48/WTA)

Simona Halep (27 ani, 3 WTA) se află la două meciuri distanţă de a repeta performanţele din 2016 şi 2017 la WTA Premier Mandatory “Mutua Madrid Open” (Spania).

Tenismana noastră a acces, joi, în semifinalele competiţiei din capitala Spaniei cu premii totale de 7.021.128 dolari, după ce s-a impus în faţa australiencei Ashleigh Barty (23 ani, 9 WTA) cu scorul de 7-5, 7-5. Câştigătoarea a fost decisă după o oră şi 35 de minute de joc efectiv.

A fost un meci frumos, cu două jucătoare ambiţioase, ambele atribuind fiecărei mingi importanţă maximă, dar cu o diferenţă de valoare vizibilă.

Campioana noastră a fost cea care a gestionat mai bine momentele cheie ale jocului, a fost agresivă, super ofensivă, cu un timing foarte bun, a anticipat bine serviciul adversarei, a ales foarte bine loviturile, trimiţând mingea în unghiuri dificile la care adversara să nu a găsit răspuns. Fosta lideră mondială a avut totul sub control.

În continuare, în lupta pentru calificarea în marea finală, Simona o va întâlni pe câştigătoarea "sfertului" dintre japoneza Naomi Osaka (1 WTA) şi Belinda Bencic (18 WTA).

Constănţeanca şi-a asigurat deocamdată 390 de puncte WTA, care-i aduce urcarea pe poziţia a doua în ierarhia jucătoarelor profesioniste (WTA) şi un premiu financiar în valoare de 312.215 euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport