Mureşan spulberă ultima declaraţie a Vioricăi Dăncilă. Rechizitoriu dur al guvernărilor PSD-ALDE

Siegfried Muresan
Siegfried Muresan (Epoch Times România)

Indignat de faptul că premierul Dăncilă a susţinut că guvernarea PSD-ALDE trebuie să continue pentru a aduce "stabilitate" ţării, europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan ţine să transmită că ultimele trei guverne PSD - ALDE au adus orice României numai stabilitate nu.

Şi, pentru a-şi explica spusele, Mureşan vine şi cu 9 exemple de anti-performanţe ale guvernării celor două formaţiuni, pe care le redăm integral:

"1. Guvernarea PSD – ALDE a transformat România în ţara cu cea mai mare rată a inflaţiei din Uniunea Europeană. Dacă atunci când PSD - ALDE a preluat guvernarea rata inflaţiei în România era 0%, aceasta a crescut chiar până la valoarea record de 5,4%.

2. Sub guvernarea PSD – ALDE indicele ROBOR, în baza căruia se calculează ratele la creditele ipotecare în lei, a ajuns la un nivel record al ultimilor patru ani, de 3,27%.

3 .Măsurile economice luate de Guvernul PSD – ALDE au determinat, în medie, o creştere cu 10% a preţurilor în doi ani şi jumătate de guvernare PSD - ALDE.

4. Deficitul bugetar a crescut de peste 85 de ori sub Guvernul PSD – ALDE. Guvernul Dăncilă a „reuşit” să adune un deficit de 20 de miliarde de lei în primele 6 luni din 2019, adică 1,94% din PIB. Este cel mai mare deficit bugetar pe primele 6 luni ale anului de la vârful crizei economice, în anul 2010.

5. Guvernele PSD – ALDE au reuşit, de la începutul exerciţiului financiar 2014 – 2020 până în prezent, să atragă doar 24% din fondurile europene structurale şi de investiţii, adică mai puţin de un sfert din totalul fondurilor puse la dispoziţia României.

6. Guvernarea PSD – ALDE a inaugurat, de la începutul anului şi până acum, doar 22 km de autostradă, iar anul trecut a inaugurat doar 58 de km.

7. Guvernul PSD – ALDE ne-a îndatorat pe fiecare dintre noi cu peste 500 de euro de când a venit la putere. În total, datoria externă a României a crescut cu peste 10 miliarde de euro în doi ani şi jumătate de guvernare PSD - ALDE.

8. Guvernul PSD – ALDE a compromis aderarea României la zona euro. Dacă în 2016 România îndeplinea 3 din cele 5 criterii de aderare, în prezent mai îndeplinim doar un singur criteriu.

9. În 2 ani şi jumătate, PSD – ALDE au slăbit justiţia, ne-au făcut de râs în Europa, au încercat să acapareze statul român, au protejat infractorii şi nu au făcut nimic pentru oamenii cinstiţi, pentru şcolile din România, pentru spitalele din România, pentru autostrăzile din România", enumeră, pe Facebook, Mureşan.