Epoch Times România

Mouratoglou: "Serena Williams nu ar mai trebui să joace dacă nu este foarte motivată"

Serena, programată să joace la China Open, săptămâna viitoare, şi la Turneul Campioanelor de la Singapore de la finalul lunii octombrie, nu a mai disputat nici un meci în circuitul WTA de la turneul de la US Open
Serena Williams
Serena Williams (MANAN VATSYAYANA / AFP / Getty Images)
Marius Dragoi
30.09.2015

Tenismana americană Serena Williams, liderul numărul unu în topul celor mai bune jucătoare ale lumii, nu ar mai trebui să joace în acest an la nici un turneu, dacă nu este cu adevărat motivată, a declarat antrenorul său, francezul Patrick Mouratoglou.

Serena, care este programată să joace la China Open, săptămâna viitoare, şi la Turneul Campioanelor de la Singapore de la finalul lunii octombrie, nu a mai disputat nici un meci în circuitul WTA după ce a pierdut neaşteptat în semifinalele turneului US Open în faţa italiencei Roberta Vinci, pe 11 septembrie, iar Mouratoglou a mărturisit pentru ESPNw că jucătoarea de 34 de ani (împliniţi sâmbătă), este dezamăgită de faptul că a ratat câştigarea turneului de Mare Şlem.

''Când a pierdut la Toronto (în august, n. red.), a fost foarte dezamăgită, dar a reluat antrenamentele de a doua zi, pentru că dorea să câştige US Open. După un an în care a reuşit trei victorii de Mare Şlem, întrebarea este cât de mare este motivaţia sa să joace aceste turnee. Cred că nu ar trebui să joace dacă nu este foarte motivată'', a afirmat antrenorul care lucrează cu Serena din iunie 2012.

Williams a acumulat în acest an 53 de victorii şi doar trei înfrângeri, adjudecându-şi cinci titluri, dintre care trei de Mare Şlem: Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon. La US Open a fost învinsă cu 2-6, 6-4, 6-4 de Roberta Vinci din Italia.

''După înfrângere, mi-a spus că sezonul sau nu este unul bun. M-a bucurat această reacţie, pentru că demonstrează ambiţii mari, este specifică marilor campioane'', a spus Mouratoglou.

''Nu mă îndoiesc nicio clipă că va avea motivaţia de a câştiga alte titluri de Mare Şlem şi de a stabili noi recorduri. Mă gândesc acum doar la finalul de sezon şi nu ştiu dacă care este nivelul de motivaţie, iar dacă nu este destul de motivată, atunci nu ar trebui să joace'', a mai adăugat Patrick Mouratoglou.

Anul trecut la turneul de la Beijing a abandonat înaintea sfertului de finală cu Samantha Stosur, iar apoi a câştigat Turneul Campioanelor după o finală cu Simona Halep.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor