Moscova emite o nouă teorie: Zborul MH17 doborât de o bombă plantată la bord de CIA şi detonată prin satelit



Separatişti proruşi înarmaţi stau de pază în timp ce investigatorii olandezi (care nu apar în imagine) analizează câteva rămăşiţe ale zborului malaezian MH17, la locul prăbuşirii, în apropiere de satul Grabove, 11 noiembrie 2014.
Separatişti proruşi înarmaţi stau de pază în timp ce investigatorii olandezi (care nu apar în imagine) analizează câteva rămăşiţe ale zborului malaezian MH17, la locul prăbuşirii, în apropiere de satul Grabove, 11 noiembrie 2014. (Captură Foto)

Cea mai recentă teorie rusească privind doborârea zborului malaezian MH17 acuză serviciile secrete olandeze şi ucrainene de complicitate pentru a da vina pe Moscova, a relatat miercuri un important ziar pro-Kremlin, citat de Daily Express.

Dar raportul pare, de asemenea, să recunoască că un expert rus, care lucrează pentru o agenţie de detectivi ce are legături strânse cu serviciul secret rusesc FSB, a manipulat dovezile de la locul incidentul în 17 iulie 2014, când zborul companiei Malaysian Airlines a fost doborât în aer, ucigându-i pe toţi cei 298 de oameni aflaţi la bord.

În condiţiile în care echipa de investigatori, condusă de Olanda, urmează să publice în luna octombrie un raport asupra prăbuşirii avionului, există tot mai multe dovezi care indică faptul că o rachetă BUK de producţie rusească a fost folosită pentru a doborî avionul Boeing 777. În acelaşi timp, un număr de alte versiuni au fost emise de Moscova, dintre care ultima susţine că la bordul avionului s-ar fi aflat de fapt o bombă.

În această săptămână, investigatorii occidentali au anunţat că au descoperit la locul prăbuşirii avionului un fragment care aparţine “probabil” unei rachete sol-aer BUK de producţie rusească.

Dar expertul rus în securitate Serghei Sokolov – şeful unei organizaţii obscure numită “Analytics and Security” care are legături apropiate cu serviciile secrete din Moscova – a susţinut miercuri că avionul a fost doborât în cadrul unei operaţiuni numite 17.17, care a fost desfăşurată de către CIA şi alte agenţii secrete occidentale.

Sokolov, fost şef de securitate pentru binecunoscutul magnat rus Boris Berezovski, a declarat ziarului Komsomolskaya Pravda: “Cu aproximativ două luni înainte de acea tragedie am primit informaţii din partea agenţilor noştri privind pregătirea unei provocări împotriva Rusiei.

“Ne-am aşteptat la ceva de acest gen. La o zi după tragedie, ne-am trimis expertul la faţa locului, care a adunat mostre de la mai multe bucăţi ale avionului, care erau acoperite de funingine.”

Descrierea pare să fie o recunoaştere a unei posibile manipulări la locul prăbuşirii avionului, o faptă ilegală conform legii internaţionale.

Sokolov a continuat: “Am trimis mostrele unui expert. Testul a fost realizat de un expert de rang înalt din cadrul FSB. Nu pot să îi dau numele. Dar pot să va prezint raportul, care dovedeşte că avionul a fost distrus din interior.”

El a presupus că o parte a unui dispozitiv explozibil sofisticat a fost plantat sub panoul de control din cabina pilotului iar cealaltă parte a dispozitivului s-a aflat în compartimentul de bagaje, în partea stângă a avionului.

“Avionul a fost de asemenea echipat cu detonatori şi nu este exclus faptul ca ei să fi fost activaţi de un semnal prin satelit”, a susţinut Sokolov.

Mai mult, Sokolov a declarat că este posibil ca în acelaşi timp CIA să fi pus la cale un plan paralel care ar fi implicat lansarea unei rachete BUK asupra zborului MH17 dintr-o locaţie militară ucraineană.

El a susţinut că locaţia ucraineană s-a aflat în aproprierea poziţiilor rebelilor, care deţineau, de asemenea, o rachetă BUK. Sokolov a pretins că planul americanilor era acela de a învinui rebelii separatişti pentru doborârea avionului malaezian.

În timpul incidentului, racheta BUK nu a lovit avionul conform planului. În schimb, avionul ar fi fost doborât de bomba aflată la bord, a mai presupus Sokolov.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe