Morar: Situaţia de la CSM, pornită de la nemulţumirea unor judecători care au pierdut alegerile

Daniel Morar (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
11.01.2013

Prim-procurorul general interimar, Daniel Morar, fostul şef al DNA, este de părere că toată "gălăgia" alegerilor privind conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a pornit de la anumite nemulţumiri şi frustrări ale unor judecători care au pierdut alegerile.

"Doamna Hăineală este preşedintele ales al CSM cu precizarea că postul de vicepreşedinte nu este ocupat. Ei au posibilitatea, judecătorii, pentru că obligatoriu vicepreşedintele trebuie să fie din cadrul Secţiei de judecători, să-şi desemneze un preşedinte de şedinţă", a declarat Daniel Morar, la Digi 24.

Problemele ar fi început "de la nemulţumirea unor colegi din CSM, a unor magistraţi judecători, vis-a-vis de faptul că funcţia de preşedinte a fost câştigată prin vot de către un procuror".

"S-a pus apoi în discuţie legitimitatea acestui procuror în fruntea CSM şi de aici până la contestarea statutului unei întregi categorii profesionale, mă refer la procuror, nu a fost decât un pas. Şi mai departe vedeţi toată această gălăgie, tot acest zgomot generat de începerea procedurilor de revocare din funcţiile de membru al CSM iniţiate de adunările generale a unor instanţe judecătoreşti", a afirmat Morar.

Declaraţiile au fast făcute în contextul scandalului declanşat de alegerea noi conduceri a CSM, ocazie cu care Asociaţia Magistraţilor din România a cerut revocarea din funcţii a tuturor membrilor Consiliului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor