Monica Macovei potenţial candidat la cea mai înaltă funcţie în stat

Monica Macovei, moţiunea ” Reformiştii ”, candidatură la preşedinţia PDL
Monica Macovei, moţiunea ” Reformiştii ”, candidatură la preşedinţia PDL (Epoch Times România)

Fostul Ministru al Justiţiei, Monica Macovei ar putea fi viitorul candidat al dreptei la preşedinţie. În contextul noilor mişcări de pe scena politică, europarlamentarul PDL şi-a exprimat dorinţa de a fi inclusă în procesul de selecţie al prezidenţiabilului dreptei unite.

”Am dreptul şi cer să fiu inclusă în procesul de măsurare a candaţilor dreptei pentru alegerile prezidenţiale” a declarat Monica Macovei pentru România Liberă, adăugând că “procesul de selecţie a unui candidat al dreptei trebuie deschis oricărei persoane care are şanse să învingă PSD la alegerile prezidenţiale.”

Europarlamentarul Macovei a mai declarat că dreapta trebuie să aibă un candidat care să răspundă atât aşteptărilor celor care merg în mod constant la vot, dar şi ale celor care sunt dezamăgiţi şi nu votează, un candidat "credibil, cu forţă, capabil să asigure şi să garanteze un stat de drept puternic, funcţional, cu economie liberă şi sănătoasă, cu o competiţie corectă, un stat în care educaţia şi sănătatea sunt priorităţi, un candidat care să garanteze integrarea deplină a ţării în spaţiul euro-atlantic".

În noul context al fuziunii PDL-PNL, Forţa Civică fuzionând la rândul său, prin absorbţie cu PDL, Macovei mai declarat că avem de a face cu "o nouă realitate " ce ar impune resetarea întregului proces de nominalizare a prezidenţiabilului dreptei unite, proces care să o includă atât pe ea cât şi pe Mihai Răzvan Ungureanu, liderul Forţei Civice.

Cât despre sine, Macovei consideră că are "capacitatea şi determinarea deja demonstrate" pentru garanta obiectivele pe care ar trebui să le atingă noul preşedinte, motiv pentru care a luat decizia de a solicita includerea ei în "măsurarea şi selectarea candidaţilor cu şanse la alegerile prezidenţiale".

Anunţul Monicăi Macovei survine cu o săptămână înaintea congreselor premergătoare fuziunii, anunţate de PNL şi PDL.

Macovei, considerată europarlamentarul anului în 2012, s-a remarcat de-a lungul timpului prin poziţiile sale tranşante împotriva corupţiei. La nivel european, Macovei a reuşit să obţină adoptarea în Parlamentul de la Bruxelles a unei directive privind confiscarea bunurilor provenind din infracţiuni, directivă pe care speră să o vadă pusă în operă şi în România.

Din ce în ce mai multe voci din societatea civilă văd în Macovei unica persoană capabilă să pună capăt lungii domnii a corupţiei şi baronilor roşi PSD, pe Facebook apărând în ultima vreme numeroase apeluri şi comentarii în acest sens.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne