Monica Macovei: Dacă USL doreşte solidaritate cu Oprescu, atunci să plece toţi

Dezbatere pe tema regionalizării la Academia Română. În imagine, Sorin Oprescu
Dezbatere pe tema regionalizării la Academia Română. În imagine, Sorin Oprescu (Epoch Times România)

Europarlamentarul PDL Monica Macovei se referă luni, pe blogul personal, la faptul că vicepreşedintele PSD Nicole Bănicioiu invocă solidaritatea membrilor USL cu primarul general al Capitalei Sorin Oprescu.

Fostul ministru al justiţiei aminteşte că deputatul Nicolae Bănicioiu, vicepreşedinte al PSD şi ministru în Guvernul Ponta, a afirmat pe 7 septembrie 2013 ca “USL trebuie să fie solidară cu Sorin Oprescu în problema câinilor maidanezi”.

"Tragedia care a avut loc în Bucureşti ne face să înţelegem că o soluţie trebuie găsită în cel mai scurt timp. USL şi PSD trebuie să dea dovadă de solidaritate cu Sorin Oprescu, pentru a putea rezolva problema câinilor comunitari. Cel mai important obiectiv al tuturor factorilor de decizie, indiferent de culoarea politică, trebuie să fie acela de a garanta siguranţa cetăţenilor. Pasarea responsabilităţii nu mai poate continua, iar cei de la PDL trebuie să înţeleagă acest lucru, deoarece dau dovadă de cinism în faţa unei tragedii", a susţinut Nicolae Bănicioiu, conform unui comunicat de presă transmis sâmbătă de PSD.

Monica Macovei susţine că primarul Sorin Oprescu"trebuie să îşi dea demisia din funcţia de primar pentru că 6 ani nu a făcut nimic pentru a preveni uciderea lui Ionuţ şi rănirea altor oameni de “câinii maidanezi”.

Europarlamentarul susţine că "solidaritatea cu Oprescu invocată de pesedistul Bănicioiu cere ca acest Bănicioiu şi toţi useliştii să îşi dea demisia din funcţiile publice. Dacă este solidaritate, să fie reală şi până la capăt."

Macovei explică că Sorin Oprescu şi-a recunoscut vinovăţia atunci când a cerut să fie iertaţi toţi: "Oprescu a spus după două zile de la uciderea lui Ionuţ: “Iertaţi-ne pe toţi”. Asta înseamnă recunoaşterea vinovăţiei, dar şi laşitatea lui Oprescu care încearcă să împartă vina. Poate îl va ierta Dumnezeu, nu ştiu, dar noi nu îl putem ierta pe primarul Oprescu, care trebuia să îşi demisia din funcţia de primar general al capitalei din ziua uciderii lui Ionuţ. Pentru că nu şi-a dat-o atunci, trebuie să şi-o dea astăzi."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne