Monica Iacob Ridzi cere întreruperea pedepsei cu închisoarea

Monica Iacob Ridzi.
Monica Iacob Ridzi. (ridzi.ro)

Condamnată la 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi a depus joi la Tribunalul Ilfov o cerere de întrerupere a executării pedepsei, relatează Agerpres.

Instanţa a stabilit pentru luni, 30 martie, termenul de judecată a solicitării formulate de Ridzi.

Tiberiu Iacob Ridzi, soţul fostului ministru, a declarat vineri, pentru B1 TV, că soţia sa are nevoie de investigaţii care nu pot fi efectuate în sistem de penitenciar:

”Există investigaţii pe care soţia mea le face periodic şi care nu pot fi făcute în sistem de penitenciar”, a spus acesta în intervenţia telefonică.

Tiberiu Iacob Ridzi a mai adăugat că imunitatea soţiei sale este scăzută iar problemele medicale pe care aceasta le are nu pot fi rezolvate în închisoare şi iscă să se agraveze. De asemenea, acesta a mai precizat că ia în calcul inclusiv înaintarea unei cereri de graţiere către preşedintele Klaus Iohannis, însă, în acest moment, soluţia este întreruperea executării pedepsei pentru ca soţia sa să poată efectua investigaţiile medicale.

Amintim că, pe 15 februarie, Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009. Înainte şi după pronunţarea sentinţei, în presă s-a vehiculat intens informaţia că Ridizi este foarte bolnava. Apropiaţi ai acesteia au declarat că fostul ministru suferă de 13 afecţiuni, printre care leuconeutropenie severă idiopatică şi trombofilie.

Ridzi însăşi anunţa pe blogul său, cu o zi înainte ca magistraţii ÎCCJ să o condamne la 5 ani de închisoare, că este foarte bolnavă, şi îşi compara soarta cu cea a bunicei sale, deportată în 1945 în Uniunea Sovietică.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.