Moldova poate sa adere la UE fara a deveni membra NATO

Epoch Times România
18.01.2008

Realizator: Andreea Oros - Republica Moldova poate sa adere la UE fara a deveni membra NATO, iata ce spune adjunctul asistentului secretarului general adjunct al Aliantei Nord Atlantice, Robert Simmons, prezent la Chisinau.

Reporter - Ilona Spataru: Potrivit lui, exista tari precum Finlanda si Irlanda, care nu sunt memebre NATO, dar sunt membre ale UE si au trecut cu succes procesul de aderare.

Oficialul de la NATO a spus ca in cadrul intrevederii cu ministrul de externe, Andrei Stratan, au fost examinate starea actuala a relatiilor dintre Republica Moldova si NATO, initiativele presedintelui Voronin in vederea solutionarii conflictului transnistrean si modul in care se aplica planul individual de actiuni al parteneriatului.

Vorbind despre reglementarea transnistreana, Simmons a accentuat ca Federatia Rusa ar trebui sa isi respecte angajamentele luate la summitul NATO de la Istanbul, angajamente privind retragerea trupelor si armanentului din Transnistria.

L-am intrebat pe reprezentantul Aliantei Nord Atlantice care sunt sansele de aderare ale Ucrainei la NATO si daca la summitul Aliantei de la Bucuresti va fi semnat vreun document in acest sens.

Robert Simmons a spus ca negocierile cu Ucraina in ce priveste aderarea la NATO sunt foarte intense.

''Speram ca evolutia va fi una pozitiva la summitul din Bucuresti'', a mai spus oficialul de la NATO.

Dupa stiri furnizate de Rador

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor