Moldova fără legislativ. Atât PSRM cât şi Blocul ACUM doresc funcţia de preşedinte al Parlamentului

Parlamentul R. Moldova
Parlamentul R. Moldova (facebook.com/Parlamentul RM)
Maria Maevschi
05.06.2019

În urma consultărilor dintre cele două formaţiuni politice PAS şi Platforma DA, Blocul ACUM, ferm pe poziţie, a punctat că nu intenţionează să renunţe la funcţia de preşedinte al Parlamentului, pentru etapa în care vor fi votate legile de dezoligarhizare ale statului, şi abia ulterior vor ceda această funcţie celor din PSRM.

„Cu referire la a doua rundă de discuţii cu PSRM, Blocul ACUM reiterează că este dispus să voteze în funcţia de preşedinte al Parlamentului candidatul PSRM, după adoptarea pachetului de legi antioligarhice. Speaker-ul ACUM la prima etapă este garanţia adoptării acestui pachet de legi”, relatează UNIMEDIA.

La rândul său, după cea de-a doua rundă de negocieri, PSRM a subliniat că va continua să ceară de la Blocul ACUM funcţia de preşedinte al legislativului, din motiv că formaţiunea a obţinut cele mai multe voturi şi mandate în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie curent.

„Poziţiile au rămas aceleaşi, inclusiv şi la Blocul ACUM. Noi am consultat fracţiunea. Blocul ACUM vor să votăm premierul ACUM, speaker-ul ACUM şi pachetul de legi al blocului ACUM. Evident că noi nu putem permite acest lucru.

Nu putem să cedăm funcţia de speaker al Parlamentului şi o să insistâm în continuare. Ei au rămas să se gândească. Poziţia noastră este clară. Nu am discutat decât cu Blocul ACUM”, a declara lidera PSRM, Zinaida Greceanîi.

Cât despre un răspuns la propunerea democraţilor în vederea formării unei coaliţii de guvernare dintre Partidul Socialiştilor şi Partidul Democrat, PSRM a anunţat că va da în zilele următoare răspunsul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor