Moldova: Coaliţia de Guvernare va începe negocierile cu privire la politica fiscală

(Epoch Times)
Tatiana Chiriac
09.11.2013

Coaliţia de Guvernare Pro - Europeană din Moldova consideră necesare negocierile cu reprezentanţii sectorului antreprenorial cu privire la politica fiscală, a declarat la sfârşitul şedinţei Consiliului Coaliţiei de vineri, vicepreşedintele Parlamentului, democratul Adrian Candu. Potrivit "Infotag", acesta a menţionat că negocierile vor începe de săptămâna viitoare, pentru ca la finele lunii noiembrie documentul să fie examinat şi aprobat de către Guvern.

Liderul liberal-reformatorilor, Ion Hadârcă, a spus că "prin discutarea politicii fiscale şi cu proiectul de lege referitor la bugetul de stat, Parlamentul se apropie de temele principale ale sesiunii actuale".

Liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, a comunicat că la şedinţa Consiliului, de asemenea, au fost discutate "pachetul anticorupţie şi micşorarea TVA-ului pentru gospodăriile agricole".

"Sunt proiecte urgente, care trebuie adoptate în termeni scurţi. Este timpul să rezumăm, şi sperăm că, după următoarea şedinţă a Consiliului vom avea un rezultat concret", a spus Streleţ.

Acesta a adăugat că în ceea ce priveşte gospodăriile agricole "nu există diferenţă între gospodăriile mari sau cele mici, toţi solicită micşorarea TVA-ului de la 20% la 8%".

Anterior, producătorii agricoli au înaintat conducerii, argumente cu privire la necesitatea de a reveni la TVA-ul de 8%, ameninţând că, în caz contrar, vor organiza acţiuni de protest.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor