Moise Guran: „Dacă mi se propune, voi candida şi la alegerile prezidenţiale"

Moise Guran şi Dan Barna
Moise Guran şi Dan Barna (Captura Video)
Loredana Diacu
16.01.2020

Abia intrat în politică, jurnalistul Moise Guran a declarat că dacă i se va propune, va candida şi la alegerile prezidenţiale.

Ieşit în conferinţă de presă alături de Dan Barna care a pierdut intrarea în turul 2 la prezidenţialele din 2019, Moise Guran a fost întrebat dacă va candida la alegerile parlamentare. Răspunsul lui a fost că dacă i se propune, va candida şi la prezidenţiale. Guran a mai precizat că nu are intenţia de a candida la alegerile locale din partea USR-PLUS, însă se va implica activ în campanie.

„Dacă mi se propune, voi candida şi la alegerile prezidenţiale. Ştiu că tocmai le-am ratat, dar asta e, odată la cinci ani”, a declarat Moise Guran, miercuri seară, la finalul şedinţei USR, întrebat dacă va candida la alegerile parlamentare, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă va candida din partea USR-PLUS la alegerile locale, el a spus că nu are această intenţie, dar se va implica activ în campanie.

„Nu am această intenţie, să candidez la locale, deşi intenţionez să mă implic activ în campania electorală pentru Bucureşti, poate şi pentru alte oraşe. Am idei legate de Bucureşti, ca jurnalist m-am documentat şi am mers în multe locuri, şi trăiesc în acest oraş. Pe de altă parte, cred, însă, că competenţele mele sunt legate, mai degrabă, de administraţia centrală decât de cea locală şi că ideile şi specializarea mea au mers mai mult către zona macroeconomică decât cea locală”, a motivat jurnalistul Moise Guran.

Reamintim că Moise Guran a anunţat că renunţă la jurnalism pentru a se implica în politică, că activitatea parlamentară i s-a părut mereu „plictisitoare” şi nu îşi doreşte un post de parlamentar, însă dacă i se va propune, nu are nicio problemă.

„Nu este ceea ce mi-am dorit în viaţă (un post de parlamentar - n.r). Am considerat întotdeauna că activitatea parlamentară este extrem de plictisitoare, de aceea nu am fost niciodată reporter pe politic. Voi candida dacă mi se propune şi se consideră că asta trebuie să fac eu, dar scopul meu e să fiu implicat în toate discuţiile şi negocierile care se poartă despre cum ţara va fi reformată. Că va fi în calitate de parlamentar, nu am niciun fel de problemă. Sunt all in, cum se spune, nu am renunţat la meseria de jurnalist pentru a veni cu jumătăţi de măsură, am intrat în politică”, a declarat Guran.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor