Mister în Munţii Anzi: apare o falie de doi kilometri în Peru

În Munţii Anzi din Peru se deschide o falie de doi kilometri
În Munţii Anzi din Peru se deschide o falie de doi kilometri (Municipalidad Provincial de Chumbivilcas)

O alunecare de teren de doi kilometri a deschis o falie într-o comunitate mică din Lluto, situată în cartierul Llusco din Chumbivilcas - Cusco, un oraş din Anzii Cordilieri (Peru). Breşa a apărut în zorii zilei de joi, 1 martie, şi a afectat aproximativ şaizeci de case, determinând oamenii să părăsească locuinţele nesigure.

(Municipalidad Provincial de Chumbivilcas)

(Municipalidad Provincial de Chumbivilcas)

(diariocorreo.pe)

"Aici există o activitate seismică frecventă, dar seismografii nu au înregistrat un cutremur semnificativ care ar fi putut crea această falie", a afirmat un geolog. "Trebuie să înţelegem cum s-a format, deoarece ar putea reprezenta o ameninţare gravă pentru locuitorii din această zonă", a mai menţionat acesta.

Mai multe informaţii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință