După Geoană, se mai arată un salvator pentru PSD. Cătălin Ivan va propune partidului un proiect cap-coadă

Conferinţă de presă la sediul PSD , susţinută de Corina Creţu şi Cătălin Ivan. În imagine, Cătălin Ivan
Conferinţă de presă la sediul PSD , susţinută de Corina Creţu şi Cătălin Ivan. În imagine, Cătălin Ivan (Epoch Times România)

Aspirant la şefia PSD-ului, europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat, joi, că excluderile din PSD au fost forţate şi incorecte şi a pledat pentru "o dezbatere sănătoasă şi reală cu cât mai multe idei, platforme şi proiecte" la viitorul Congres al social-democraţilor, relatează Mediafax.

„Decizia de excludere a celor trei (Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova n.r.) a fost şi forţată şi incorectă. În vederea alegerilor, este de preferat, sau cel puţin aşa văd eu lucrurile, având în vedere momentul dificil prin care trece partidul, să avem o dezbatere cu cât mai multe idei, cu cât mai multe proiecte, cu cât mai multe platforme”, a declarat Ivan, solicitat să comenteze declaraţiile lui Mircea Geoană, care a "dezvăluit" recent că şi-a propus să acceadă la şefia PSD şi că va prezenta un proiect politic autentic de stânga pentru ţară.

Comentând afirmaţiile fostului său coleg, Ivan a susţinut, în cadrul unei declaraţii pentru Mediafax că în partid există mulţi oameni „cu experienţă şi viziune” care ar putea să contribuie cu soluţii într-o dezbatere „sănătoasă şi reală” şi că orice idee care să ducă partidul la câştigarea alegerilor în 2016 este binevenită.

Europarlamentarul a mai declarat în acest context că, la Comitetul Executiv care va preceda Congresul, va propune un proiect „cap-coadă”, cu soluţii în toate domeniile.

„Eu voi propune un proiect cap-coadă cu soluţii în toate domeniile: intern, naţional, extern, cum vedem noi, cei care lucrăm la acest proiect că ar trebui să arate partidul după Congresul din aprilie - bănuiesc că va fi - ca să aibă şanse reale să câştige alegerile din 2016. E un proiect la care lucrez cu membri de partid cu experienţă foarte mare în partid, dar şi cu tineri cu potenţial, cu viitor, care vor fi în conducerile viitoare ale partidului”, a declarat Ivan.

„Nu cred că există un membru care să deţină adevărul absolut. Trebuie luate de peste tot toate ideile bune şi făcut un proiect serios pentru că partidul chiar trece printr-un moment dificil”, a mai adăugat europarlamentarul.

Reamintim că miercuri, senatorul Mircea Geoană, exclus din PSD încă din luna noiembrie, a declarat în cadrul unui interviu acordat Gândul, că şi-a pus speranţele în Congresul PSD, forul suprem al formaţiunii, a cărui dată urmează să fie stabilită în martie.

Geoană a promis să le prezinte foştilor colegi, în perioada următoare, un proiect politic pentru ţară, autentic de stânga, fiind convins că la marele Congres PSD platforma sa va aduna mulţi simpatizanţi - "foarte mulţi colegi şi colege din generaţiile mai tinere, cele mai experimentate" - şi va avea câştig de cauză.

În cazul în care colegii săi din PSD nu vor profita de "şansa" pe care le-o oferă, atunci el va merge pe un drum separat cu noul PSD pe care-l va înfiinţa împreună cu Vanghelie, a precizat Geoană.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne