Ministrul olandez Uri Rosenthal va explica în străinătate opoziţia Parlamentului faţă de site-ul PVV

Ministrul olandez de externe, Uri Rosenthal.
Ministrul olandez de externe, Uri Rosenthal. (MICHAL CIZEK/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
06.04.2012

Ministrul olandez de externe i-a asigurat pe parlamentari că va face cunoscută opoziţia Legislativului faţă de site-ul antiimigraţie al PVV, relatează DutchNews.

Uri Rosenthal a făcut această promisiune în cadrul unei dezbateri aprinse asupra controversatului site, dezbatere care a avut loc, joi seara, în Parlamentul olandez.

Ministrul de externe a reiterat poziţia Guvernului, care nu condamnă acest site, susţinând că nu este responsabilitatea sa, ci a PVV, dar a promis că va comunica omologilor săi din Europa opoziţia Parlamentului faţă de această iniţiativă a extremiştilor olandezi.

Deputatul creştin-democrat Henk Jan Ormel i-a cerut şefului diplomaţiei să explice mai bine străinilor despre ce este vorba, întrucât europenii se pare că nu au înţeles că site-ul nu este o iniţiativă a Guvernului olandez.

Deputaţii olandezi au votat, marţi, o moţiune care dezaprobă acest site.

Site-ul controversat, lansat la începutul anului de partidul antiimigraţie PVV condus de Geert Wilders, le cere oamenilor să reclame problemele cauzate de cetăţenii din Europa Centrală şi de Est în ceea ce priveşte criminalitatea, alcoolismul, drogurile, depozitarea gunoiului şi prostituţia. "Aveţi probleme cu oamenii din Europa Centrală şi de Est? V-aţi pierdut slujba din cauza unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să ştim", proclamă website-ul. Pagina web este ilustrată cu titluri din ziare precum "N-ar fi mai bine dacă v-aţi întoarce?" sau "Est-europenii generează tot mai multă criminalitate".

PVV susţine cabinetul minoritar din Olanda pentru impunerea iniţiativelor economice, în schimbul unor legi mai dure privind imigraţia. Cu susţinerea celor 24 de membri ai Partidului Libertăţii, Guvernul lui Mark Rutte are cu un parlamentar mai mult decât opoziţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor