Ministrul Justiţiei: În baza declaraţiilor Liubei Şova, alegerile preşedintelui CCM ar putea fi anulate

Olesea Stamate, ministrul Justiţiei din R. Moldova
Olesea Stamate, ministrul Justiţiei din R. Moldova (facebook.com/MJ)

În contextul declaraţiei judecătoarei Curţii Constituţionale a Moldovei (CCM), Liuba Şova precum că votul preşedintelui instituţiei ar fi fost viciat, ministrul Justiţiei, Olesea Stamate a menţionat că organele competente trebuie să se autosesizeze imediat şi să investigheze dacă au fost sau nu tentative de a influenţa judecătorii CCM, iar persoanele implicate să fie deferite justiţiei.

„Până atunci însă, informaţia prezentată poate constitui temei pentru anularea rezultatelor alegerii preşedintelui CCM, pentru a evita încă o lovitură puternică asupra credibilităţii acestei instituţii”, a conchis ministrul Justiţiei.

Parlamentarul ACUM Octavian Ţîcu a criticat desemnarea fostului deputat socialist Vladimir Ţurcan în fruntea CCM, atenţionând că „orice colaborare cu PSRM devine cu fiecare zi tot mai nocivă”, iar deputatul Iurie Reniţă a notat că „ceea ce s-a întâmplat astăzi la Curtea Constituţională este o adevărată ruşine şi o decepţie totală”.

În replică, Vladimir Ţurcan a catalogat declaraţiile Liubei Şova ca fiind „o reacţie bolnăvicioasă la faptul că ea nu a fost susţinută”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe