Ministrul Justiţiei din Madagascar: Radu Mazăre riscă să-i contamineze şi pe corupţii de aici

Radu Mazare
Radu Mazare (Epoch Times România)

Ministrul Justiţiei din Madagascar, Jacques Randrianasolo, a anunţat că fostul primar PSD Radu Mazăre este „extrădabil” atâta vreme cât faptele de care este acuzat nu sunt de natură politică, ci sunt fapte de corupţie.

„El este extrădabil pentru că infracţiunea de care a fost acuzat nu este o chestiune politică, ci e una de drept comun, este corupţie. Şi noi, malgaşii, deferim justiţiei, fără ezitare, pe toţi cei implicaţi în acte de corupţie. Prin urmare, noi nu mai aşteptăm să-l vedem pe el cum rămâne în Madagascar pentru că atunci îi va contamina de asemenea şi pe corupţii de aici, tocmai acum când noi suntem într-o luptă asiduă împotriva acestui flagel”, a declarat Randrianasolo într-un interviu acordat PRO TV.

Oficialul a explicat că, de joi, toate documentele vor fi gata.

„El va fi gata pentru a fi predat autorităţilor române începând de joi, chiar de joi”, a afirmat ministrul Justiţiei din Madagascar.

Radu Mazăre a fugit în Madagascar la sfârşitul anului 2017 şi a solicitat azil politic. Autorităţile române îl aşteaptă acum înapoi pentru a-şi executa o sentinţă definitivă de 9 ani de închisoare într-un dosar în care este acuzat că a retrocedat ilegal terenuri pe litoral.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne