Ministrul Economiei german cere SUA şi Chinei să-şi rezolve disputa comercială

Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier
Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier (Michele Tantussi/Getty Images)

Germania speră că amplificarea disputei comerciale dintre SUA şi China poate fi evitată, a declarat luni ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, adăugând că toate părţile ar trebui să fie atente în privinţa implementării de decizii unilaterale, potrivit Reuters.

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat că tarifele de 10% plătite de China pentru exporturi în valoare de 200 miliarde de dolari vor creşte la 25%, posibil chiar vineri. Discuţiile comerciale dintre cele două ţări ar continua în această săptămână.

“Sperăm că conflictul comercial dintre SUA şi China poate fi rezolvat, deoarece acesta nu are efecte pozitive pentru nimeni”, a precizat Altmaier în marja unei conferinţe ce a avut loc la Berlin când i s-a cerut să comenteze situaţia.

“Avem nevoie de o ordine comercială bazată pe reguli, avem nevoie de pieţe deschise, avem nevoie de corectitudine şi un teren de joc egal, adică drepturi egale pentru companii din toate ţările implicate”, a adăugat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie